Selve torget er det siste som blir sluttført innenfor prosjektet Sjøfronten 1. Arbeidet er planlagt å finne sted andre halvår i 2019.

– Det som er sikkert er at torget ikke blir slik som skissert på de tidligere tegningene, sier Eirik Heggemsnes.

– Det ble tydelig signalisert fra politikerne at man ønsket å se på torget en gang til. Vi har fokus på universell utforming og at torget skal være en fleksibel plass. Det er veldig viktig at midtpartiet på torget blir et aktivitetsområde, som innbyr til leik, uten at det bli tradisjonelle leikeapparat, utdjuper Heggemsnes.

En fleksibel plass

Kommunen har dialog med både Molde sentrum og Molde Næringsforum. I tillegg er landskapsarkitekter fra Ålesund med i arbeidet for å sikre at det blir god kvalitet.

– Hele torget vil bli en fleksibel plass, som vi kan gjøre mye ut av. Dette blir mulighetenes område, og skal være veldig attraktivt, sier Heggemsnes.

Universell utforming

I tidligere skisser har det vært tegnet inn noen trappetrinn, de skal ut. Hensynet til universell utforming er en an hovedgrunnene til at torget blir bearbeidet en gang til.

Torghandelen som er øverst på torget i dag, vil også være der i framtida.

Torgkiosken

– Det blir først når vi nærmer oss påske i 2019 at arbeidet vil få konsekvenser for aktiviteten på torget. Først gjør vi oss ferdig med kai-områdene.

Når det gjelder den nye uteserveringa som er tegnet inn på kaia, er det ikke klart hvordan den blir utformet i detalj.

– Vi har lagt til rette for en ganske stor uteservering, men må først finne ut hvem som er aktuelle for å drive et slikt sted. Deretter kan vi ta detaljene og tilpasse bygget etter behov, sier Heggemsnes.