Molde: Da prosjektet ble presentert ble det informert om at den største leiligheten i 7. etasje, er på 187 kvadratmeter og kostet ni millioner kroner. Den minste er på 39 kvadratmeter, og er lagt ut med en prislapp på 1,9 millioner.

– Jeg kommenterer ikke salgssummen, det er anliggende mellom kjøper og selger. Men jeg kan bekrefte at den billigste og den dyreste leiligheten er solgt, sier eiendomsmekler Kristine Gautvik-Dahl i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge AS, som har ansvaret for salget av Brunvollkvartalet.

– Hvordan har salget gått?

– Det har gått etter planen. Nå har vi solgt 63 av 92 leiligheter, som betyr at salgstakta har vært som forutsett, til tross for litt roligere marked i høst, sier Gautvik-Dahl.

Utsiktsleilighetene gikk først

Hun forteller at det var leilighetene med utsikt mot fjorden som ble solgt først.

– Det var merkbart at de fremste leilighetene ble solgt først. Det var også en del av de øverste leilighetene i B-blokka som gikk veldig tidlig. I det siste har vi solgt litt mer blandet, sier mekleren.

– Hva er det som er igjen?

– Det som gjenstår er i hovedsak to-roms leiligheter mot nord og mot øst. Det er også igjen noen litt større tre-roms leiligheter mot sør og øst. I antall er det flest små leiligheter igjen, og det gjenspeiler at kjøperne av disse ofte har et litt kortere tidsperspektiv. Det er enda nesten et år til de er innflyttingsklare, forklarer Gautvik-Dahl.

Blandet kjøpergruppe

Det var bare helt i starten av salgsprosessen at det var budrunder. Gautvik-Dahl forklarer hvorfor først-til-mølla-prinsippet ikke ville fungert.

– Det skyldtes at det ikke var ansiennitet mellom interessentene, og da fikk alle interessenter til leilighetene skrive seg opp og bli med i en budrunde etter det første salgsmøtet, sier mekleren.

Etter at de leilighetene det var mest kamp om ble solgt, har resten gått til den faste prisen utbyggeren har satt.

– Hvem er det som har kjøpt leilighet i Brunvollkvartalet?

– Det er veldig godt blandet. Det er folk i alle aldre, med og uten barn, i ulike livssituasjoner. At vi har fått stor bredde i kjøpergruppa, tror jeg skyldes at det er et veldig mange forskjellige størrelser på leilighetene, sier hun.

Ettersom bygget begynner å nærme seg ferdigstillelse, reduseres også muligheten til framtidige kjøpere som vil gjøre endringer på løsningene i leilighetene.

– Alle som kjøper leilighet her har anledning i en periode til å gjøre endringer og tilpasse leiligheten, enten det er parkettvalg eller farge på veggene. Det begynner å bli seint nå hvis man ønsker å gjøre endringer, sier Gautvik-Dahl.