MOLDE: Det var onsdag kveld stortingsrepresentant Steinar Reiten (KrF) kom med den gode nyheten om at det i budsjettforhandlingene er klart at Molde vgs får starte tilbudet om jazzlinje fra skoleåret 2018/2019.

– Dette er vi veldig glad for. Det ligger nå inne 0,4 milliioner kroner for høsten 2018 til at 9 elever på musikk-dans-drama-linje får undervisning i jazz, sier Reiten.

I utgangspunktet var det satt opp behov for 660.000 kroner til oppstarten.

– Det viktigste her ikke beløpet, men at vi fikk gjennomslag, sier Reiten.

Søknad med tyngde

Budskapet blir godt mottatt på Molde videregående skole, på Molde kulturskole og i jazzmiljøet - som altså først fikk avslag på søknaden i regjeringens forslaget til statsbudsjett.

– Det er ganske fantastisk at vi har klart å snu dette her. Steinar Reiten har åpenbart gjort en kjempejobb, sammen med FrPs Jan Steinar Johansen, sier Oddgeir Overå, rektor ved Molde vgs.

Både Reiten og Johansen har tidligere sittet i utdanningsutvalget i fylket.

– Dette er jo en sak som har tatt noen år, men det er først nå vi har gått inn med en søknad med tyngde og solide samarbeidspartnere, som kuturskolen, kulturrådet, institutt for musikk ved NTNU og et samlet jazzmiljø, sier Overå.

Det var KrF, ved Svein Atle Roseth, som tok initiativ til ei slik landslinje ved Molde videregående skole allerede i 2008.

Kom brått på

Overå forteller at han forventet å få endelig svar først 15. desember og at meldingen om forliket onsdag kom brått på.

– Blir dere klare til oppstart neste høst?

– Det er nå arbeidet begynner. Men ja, det blir vi. Vi har allerede satt en dato for å møtes i neste uke, sier Overå.

– Hva betyr det for Molde å få landets første jazzlinje?

– Det er fantastisk for Molde by, som får landets første landslinje for jazz, og den andre for musikk. Uten tvil et løft for byen, jazz- og musikkmiljøet, skolen vår og kulturskolen, sier Overå.

– Dere starter med ni elevplasser. Kan tilbudet bli utvidet?

– Ja. Nå håper vi på gode søkere fra hele landet. Vi må ta en diskusjon rundt markedsføring. Jeg er ikke så godt kjent med 10.klassingenes jazzferdigheter. Men det har Molde kulturskole!, sier Overå.

Den 15. desember skal det endelige statsbudsjettet vedtas. Men den økonomiske rammen er lagt i forhandlingene på Stortinget nå.