Utvider kaia

Det første som skal gjøres, er å berede grunnen for å utvide kaianlegget i torgområdet.

– Pælingen vil pågå en god stund framover. De starter nedom torget på tirsdag, og så går det bortover mot Storkaia. 193 pæler skal ned, så dette vil pågå noen måneder, forteller Steinar Halle, formann for hovedentreprenør Christie.

Arbeidet med pælingen vil stort sett skje på hverdager mellom klokka 07 og 19, forteller han.

Stenger vegen

Parkeringsplassen nedenfor torgkiosken er nå stengt – det er også plassene nedenfor Torget 2, der står det nå en rigg for arbeidsfolket.

– Det er ikke gjennomkjøring østover på kaia fra torget og forbi Torget 2. Men det er mulig å kjøre vestover fra nedre torg, og Hamnegata nedenfor bussterminalen er fortsatt åpen, forteller Halle.

– Ved påsketider vil nok parkeringsplassene nedenfor torgkiosken åpnes igjen, men når alt er klart, så vil det ikke være parkering her.

Skal holde på i to år

Når arbeidet med byggetrinn én er ferdig, har det kommet en ny kai med tredekke, inkludert en pir. Denne vil forlenge Fjordgata – ut til pullerten som ble satt opp for et par år siden. Det blir nytt areal for uteservering og trapp ned til sjøen. Og mellom Hamnegata og trebrygga vil det bli et opphøyd promenadeareal med granittbelegning, benker, sykkelparkering og beplantning.

– Sjøfronten 1 skal bygges i løpet av to år, så til årsskiftet 1920 skal vi være ferdig med både oppgraderingen av sjøfronten og torgområdet, sier kommunalsjef for plan og utvikling i Molde, Eirik Heggemsnes.

Sjøfronten 1 består av to byggetrinn. Her er en illustrasjon på hvordan kommunen ser for seg området når begge byggetrinnene er gjennomført i løpet av et par år. Illustrasjon: Ole A. Krogness
Det skraverte området viser hvor det akkurat nå er stengt for trafikk og parkering.