På en pressekonferanse i Storyville er Moldejazz i gang med første slipp for 2018.

– Vi går tidligere og tidligere ut med ting, dette er det tidligste slippet jeg har vært med på, sier Solli, og legger til:

Solli forteller at festivalen befinner seg i en spesiell situasjon:

– Det er utfordrende med artistslipp, samtidig som vi ikke har klart for oss de økonomiske rammene for neste år. Bookingen skjer tidligere og tidligere, konkurransen er knallhard. Vi kjører bil med håndbrekket på, da lukter det litt svidd. Jeg håper det ikke resultaterer i at vi mister artister. Kunne ønske det gjaldt 2019, og ikke 2018. Først 15. desember vet vi fasiten, sier Solli.

Maria Schneider

– Dette blir en spesiell residens. Veldig stolt over å få henne hit. Billettene til åpningskonserten legges ut nå. Her blir det flere gjester, blant dem David Bowies saksofonist Donny MacCaslin og Jeff Taylor.

Hudson med John Scofield

– Så til en rykende fersk nyhet. Et nytt prosjekt, nytt band, som består av legender: Bandet Hudson, som består av John Scofield, Jack de Johnette, John Medeski og Larry Grenadier. Veldig stas å få norgespremiere på dette, tror mange tar turen til Molde for dette, sier Solli.

Gurls

– Hanna Paulsberg, Rohey Tallah, Ellen Andrea Wang utgjør bandet Gurls. Et veldig artig prosjekt, hyllet som nyskapende og framoverlente representanter for ny, norsk jazz. Ny singel Pork Chop Lover, kommer på fredag førstkommende, sier Solli.

Dette bandet spiller mandag 16. august kl. 22 i Storyville.

Donny McCaslin

– Donny McCaslin kommer med eget band, og vokalist Jeff Taylor. Dette blir norgespremiere på et album som kommer høsten 2018. De gjør faktisk en Bowie-låt, A small Plot of Land, sier Solli.

Fra før er det klart at Maria Schneider gjør Bowie-låta Sue med Ensemble Denada åpningsdagen.

Paal Nilssen Love

– Det er utrolig gøy å se prosjekter vi har vært med på å dra i gang reise rundt i verden. Paal Nilssen-Loves prosjekt XL Unit er et slikt. Bandet ble født på Moldejazz i 2013, har nå blitt XL og vært i fem verdensdeler. Nå henter vi de tilbake i 2018, sier Solli.

Paal Nilssen-Love, født i Molde, var Artist in Residence på Moldejazz i 2002.

Trondheim Voices

Solli forteller at Moldejazz allerede for to år siden bestilte et nytt verk fra Trondheim Voices.

– Det får premiere hos oss fredag 20. august kl 20.00, sier Solli.

Sju konserter ble sluppet onsdag. Trolig blir det et slipp til før jul.

- Vi har mye på gang, men holder litt igjen, sier Solli.

I forbindelse med første artistslipp legges også alle ukes- og dagspass ut for 2018.

Festivalsjef Hans-Olav Solli under pressekonferansen til Moldejazz onsdag formiddag. Foto: Bjørn Brunvoll