Økonomi

I tillegg til olje- og energiminister Terje Søviknes, var også justisdepartementet og kommunaldepartementet med under dialogmøtet.

Ett av temaene som ble drøftet, var økonomien i forbindelse med de stadige evakueringene av beboerne under Mannen, hver gang farenivået blir hevet til rødt.

Hustad forteller at det var enighet i møtet om at Rauma kommune kan søke om skjønnsmidler fra Fylkesmannen for å få dekket noen av kostnadene de har hatt. Dette bekrefter olje- og energiminister Terje Søviknes til både NRK og Åndalsnes Avis (krever abonnement).

– Det er klart at det koster penger å evakuere folk. Jeg regner med at det kommer sterke signal til Fylkesmannen fra kommunaldepartementet, som også var i møtet, som gjør at vi får refundert en del av utgiftene våre, sier Hustad til Rbnett.

Vil fortsatt vanne

Det ble også drøftet videre bruk av aktiv vanning av fjellet for å framprovosere et skred.

– Vi skal fortsatt bruke statlige midler til å tilføre vann til fjellmassivet neste gang det blir rødt farenivå, sier Søviknes til NRK.

Hustad sier til Romsdals Budstikke at det likevel ikke er økonomien som er det viktigste i denne saka – men det å ta vare på innbyggerne under det rasutsatte fjellet.