STAVANGER: SAFE-advokat Bernt Hodne hadde onsdag ikke satt seg nok inn i stevningen til å kommentere den. I et svarbrev til erstatningskravet, som inneholder krasse påstander mot SAFE, avviser imidlertid fagforeningen både kritikken og pengekravet, og kaller Kjørsviks dårlige oppfatning av dem som «trist».

– Forlik var frivillig

Økonomi var ikke en del av vurderingen når de valgte å sette strek for saka hans, sier SAFE.

De viser til at advokaten deres ikke var så uerfaren som saksøker vil ha det til – og at Kjørsvik frivillig aksepterte forliket, som «var et resultat av en omfattende og helhetlig vurdering, og innebar en betydelig utebetaling til deg. At du i ettertid ikke er fornøyd med dette, er selvsagt kjedelig. Det kan imidlertid ikke SAFE holdes ansvarlig for.» skriver de.

SAFE skriver videre at de var glade for muligheten til å delta i Medbestemmelsesbarometeret og AFIs studie fra Nyhamna, som belyste en fryktet framvekst av «hard HR», samt flere sider ved Kjørsviks sak.

Fikk ikke beklagelse

Ifølge SAFE forsøkte de etterpå å bedre dialogen mellom Shell-ledelsen, tillitsvalgte og vernetjenesten, men også få en tydeligere beklagelse til Kjørsvik. Shell viste seg imidlertid å kun være villig til å lytte, skriver de. Foreningen bekrefter Kjørsviks påstand om mulig samarbeid med den konkurrerende fagforeningen Lederne (som organiserte mellomlederne på Nyhamna, journ.anm.), men omtaler det som en naturlig, og åpen sondering mot mulige fusjoner med forbund utenfor YS.