I år får foreldre mulighet til å handle julegaver til barn og familie uten at barna selv må være med. Framfor å bli med foreldrene på gaveshopping midt i julestrida, kan barna sitte på Molde kino å kose seg med film. Molde kino og Molde sentrum har inngått et samarbeid hvor foreldre kan «parkere» barna sine på kinoen 17. desember mellom 14.00 og 16.00. Det er første gang noe slikt arrangeres på Molde kino.

Vil skape levende sentrum

– Dette er et resultat av at sentrumsleder Kristin Hammarbäch og jeg satt på kontoret mitt og drodlet litt. Vi var begge interessert i å fnne ut hvordan vi kunne få flest mulig til å ta turen til sentrum og kose seg i førjulstida. Å handle julegaver er ikke bestandig like artig for barna, så da tenkte vi at det kunne være en mulighet å tilby kino for de små, mens foreldrene handler, sier kinosjef, Geir Hammerø.

– Hvor mange barn blir det plass til og i hvilken aldersgruppe?

– Vi har tenkt å invitere barn i alderen tre til ni år. Vi ser for oss å ta i bruk storsalen, og har i grunn ikke satt noe tak enda. I storsalen er det plass til 300, men det er klart at 300 barn er veldig mange. Vi må finne et antall snart, alle detaljene er ikke på plass enda, sier han.

Hammerø forteller at hvert barn må merkes med navn og telefonnummer til foreldrene, og de må ha en garanti på at alle barna blir hentet etter at filmen er ferdig. Hvilken film som blir vist er foreløpig ikke helt klart.

– Jeg har tenkt litt på den nyeste Knerten-filmen, men har ikke sett den selv enda. Det blir i hvert fall en slik type film. Den skal være tillatt for alle, siden arrangementet har en lav aldersgrense, sier han.

– Bir det suksess, gjentar vi det

Sentrumsleder Kristin Hammarbäch forteller at de er opptatt av å skape julestemning i sentrum, og tror «barneparkering» er kjekt for både foreldre og barn.

– Mens foreldrene handler julegaver eller tar seg en kaffe og får litt tid for seg selv, stiller MFKs damelag opp som barnevakter på kinoen, forteller hun.

– Hvorfor damelaget, og ikke herrelaget eller juniorlaget?

– Vi har tidligere fått innspill på at damelaget til Molde Fotballklubb kunne være interessert i dugnadsjobber, så derfor tok vi kontakt med de og fikk umiddelbart positivt svar, sier sentrumsleder Kristin Hammarbäch.

Molde sentrum og Molde kino har tidigere hatt vellykkede samarbeid, som i høst da de arrangerte utekino på rådhusplassen. Et arrangement som allerede er planlagt til neste år.

– Vi har allerede booka rådhusplassen i høstferien 2018. Både Kristin og jeg er opptatt av et levende sentrum. Hvis arrangementet i jula blir en suksess, skal du nok ikke se bort ifra at vi arrangerer det igjen til neste år også, sier Geir Hammerø.