MOLDE: Vi kjører til Bolsøya. Det er der den heftige minibussen står parkert. Utenfor huset til Svein Magne Engdahl. Det er han og kollegene Per Kåre Stavik, Erik Kjærnsmo og Tore Brunvoll som har gått sammen om å anskaffe luksusminibussen og etablere selskapet Molde Minibuss & Cruiseservice AS. De fire er til daglig sjåfører for Molde Taxi. Dette er et sideprosjekt som de satser ambisiøst på.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er Norges råeste minibuss. Den er oppgradert innvendig etter alle kunstens regler, ved fabrikken Autocuby i Polen. Det er rein og skjær luksus. Høy wow-faktor. Dette var fabrikkens egen «skryteminibuss». At vi har slått kloa i den beror egentlig både på flaks og tilfeldigheter, sier Per Kåre Stavik til Romsdals Budstikke.

Plass til 16

Det er i utgangspunktet snakk om en knappe to år gammel Mercedes Sprinter XXL. 7,7 meter lang og med en totalvekt på 5,5 tonn. Det er plass til 16 passasjerer. Som får framdrift av en standard V6 diesel med 190 hk under panseret. Men der slutter også det som kan betegnes som standard.

– Minibussen er «pimpet» opp ganske vanvittig ved fabrikken i Polen for å gi den størst mulig luksuspreg. Her er justerbare komfortstoler i lyst skinn. Det er fire sittegrupper med mahognibord. Alle passasjerene har tilgang til USB og vanlig kontakt. Her er panorama soltak. Et flott musikkanlegg. Kaffebar og kjøleskap for champagne. Eller brus for den saks skyld. Interiøret er i det hele tatt veldig påkostet og delikat. Minibussen er også svært godt støydempet for best mulig komfort. Dette er VIP-transport på et nivå som aldri før har vært tilgjengelig her i byen, fastslår Per Kåre Stavik.

Bilen er i sitt korte liv brukt til VIP-transport til og fra Gardermoen. Per Kåre Stavik og Tore Brunvoll kom over minibussen ved en tilfeldighet i august.

– Vi var på en turné på Østlandet og besøkte diverse bilforhandlere. Siste stopp var hos VIP Transport på Jessheim. Vi skulle egentlig se etter en maxitaxi til sentralen, men det ble det ikke noe av. Vi sto utenfor forhandleren og bare gliste da vi så denne minibussen parkere. Vi fikk se inn i den og bare sa: Denne skal vi ha! Men selgeren var i tvil. Den var egentlig ikke til salgs der og da. Men alt kan kjøpes. Og vi fikk en god pris også. Under millionen! sier Stavik.

Har sett behovet

Nå skal det ikke lenger være nødvendig å leie VIP-transport i Trondheim når det kommer en kjent artist som skal ha standsmessig skyss til Raumarock eller Moldejazz, understreker han.

– Vi har sett behovet. Det gjelder VIP-skyss av artister, det gjelder næringslivet som trenger ordentlig skyss ved gruppebesøk, det gjelder grupper som har behov for det lille ekstra. Alle kan leie denne minibussen. Også en håndballklubb som skal på bortekamp. Det er bare å ta kontakt. Men vi er ikke offisielt i gang før om et par uker. Det ble noen ekstra runder i byråkratiet som vi ikke her helt ferdige med, påpeker Stavik.

Blir flere minibusser

Molde Minibuss & Cruiseservice har også planer om å anskaffe en eller to minibusser til, men ikke i samme luksusklasse. På spørsmål om pris svarer Stavik at de skal være konkurransedyktig og at det ikke er «så hakkende gale» dyrt å leie sjøl den råeste minibussen. Spesielt når man kan være mange som deler på kostnaden.

– Vi satser på punktlighet og høy servicegrad. Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang!