Molde gikk på sitt femte strake serietap da de tapte med to mål mot Sola søndag kveld. Som i flere av de foregående kampene, hang laget med lenge. Men da det dro seg til mot slutten, greide ikke Molde-jentene å holde følge med rogalendingene.

For tredje gang på de fire siste kampene tapte Molde en jevn kamp med to mål. Borte mot Fredrikstad ble det 24-26-tap og hjemme mot Storhamar endte det 23-21. Begge var kamper det var fullt mulig å vinne. Det samme var tilfellet i søndagens kamp mot Sola. Det er en tendens som bør snu snarest.

Molde står foreløpig med fem poeng – like mange som Oppsal som ligger på kvalik-plassen, men målforskjellen er i MHKs favør.

Solid åpning

Molde åpnet kampen godt og ledet 5-3 midtveis i den første omgangen. Da måtte Sola-trener Knut Ova Joa legge ned timeout-kortet, og hjemmelaget snudde kampen. Mot slutten av omgangen var Molde igjen det beste laget, og da de første 30 minuttene var unnagjort ledet MHK 11-9.

Det var først og fremst bakover i banen at laget var best. Caroline Martins i MHK-buret fikk gjort noen viktige redninger, og i tillegg var det flere regelrett dårlige skudd av Sola-spillerne som gikk utenfor stolpen.

Stoppet Nøstvold

Tidligere landslagsspiller Tonje Nøstvold er fortsatt en spiller som scorer mye mål fra sin høyreback. Før søndagens oppgjør i Åsenhallen, var hun den spilleren med sjette flest eliteseriescoringer denne sesongen med 46 nettsus.

Men Magnus Johanssons plan med et utgruppert forsvar mot storskytteren viste seg å være meget klok. Rikke Skiri Østigård – som nylig har kommet tilbake etter to og et halvt års skademareritt – fikk oppgaven med å ligge ute på Nøstvold i forsvar, og dermed måtte hun gå målløs av banen etter den første omgangen. Først halvannet minutt ut i den andre omgangen fikk hun inn den første ballen i nettet – riktignok på et straffekast.

Obaidli ut med skade

Den andre omgangen startet litt som den første, med to jevne lag. Ni minutter etter pause hadde Sola tatt igjen MHKs tomålsforsprang, og midtveis i omgangen sendte Nøstvold Sola i ledelsen. Da måtte Magnus Johansson ta timeout.

Tidlig i omgangen måtte Mona Obaidli forlate banen med det som så ut til å være en skulderskade, noe som også utvilsomt hadde sin påvirkning på kampen.

Ragnhild Valle Dahl ble nødt til å ta et stort ansvar offensivt, og bakspilleren var kampens gigant i den andre omgangen. Selv banket hun inn seks scoringer etter hvilen, men i tillegg spilte hun opp egne lagvenninner i gode skuddposisjoner. Nærmest på egen hånd holdt hun Molde inne i kampen da det dro seg til mot slutten av kampen.

Kanskje ble det litt for mye ansvar å ta for 19-åringen. Kristina Logvin gjorde også sitt med å sette inn sju scoringer, men ellers hadde MHK lite å by på offensivt. Da ble det etter hvert enkelt for Sola-forsvaret.

Ett mål bak på slutten

MHK var på det nærmeste ett mål bak Sola da det gjensto to og et halvt minutt. Men Sola scoret de to neste målene, og selv om MHK satte inn kampens siste mål, endte det med et nytt tomålstap.

Moldes målscorere: Sherin Obaidli 1, Mona Obaidli 5 Iryna Tryzno 1, Kristina Logvin 7, Natasa Jankovic 3, Ragnhild Valle Dahl 8.