Trodde hun skulle dele ut pris

Obaidli hadde på forhånd fått beskjed om at hun sammen med Berg skulle dele ut prisen til en annen utøver – og ante ingenting om at det var hun selv som skulle bli mottaker av pengene.

– Jeg ble rundlurt! Jeg ble spurt om jeg kunne være med å dele ut en pris. Det hadde jeg aldri vært med på, så det takket jeg selvfølgelig ja til. Da jeg sto ute på banen, så jeg meg rundt etter utøveren som skulle motta prisen. Jeg hadde ikke fått vite navnet, så jeg var egentlig ganske spent. Men i slutten av oppsummeringen av kriteriene for å få prisen, så skjønte jeg det. Jeg ble bare helt sjokkert, og takknemlig, sier Obaidli til Romsdals Budstikke.

– Verdig prisvinner

Stiftelsen har delt ut penger til aktører innen idretten siden 2010. Følgende aktører er tildelt midler fra Odd Berg-fondet tidligere: 2010: Sunndal damelag (5000) og Sportsklubben Rival (5000). 2011: Dommerne Marius Grøtta Hansen (5000) og Karl Fredrik Røsok (5000). 2012: Akerakademiet (15.000) og Ekko/Aureosen IL (15.000). 2013: Romsdalscupen (20.000). 2014: Eide og Omegn FK (30.000). 2015: Langfjorden FK (30.000). 2016: Bud IL (30.000).

– Jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke for å vise hvor takknemlig jeg er. Dette var fantastisk. Prisen betyr veldig mye for meg. Pengene skal gå til rehabilitering, operasjon og alle andre utgifter rundt skaden, sier Obaidli som røk korsbåndet for andre gang tidligere i oktober.

– Jeg syns det var en verdig prisvinner, og det ble gjort i en fin setting. Vi ser fram til at hun skal komme raskt tilbake på banen igjen. Om pengene kan hjelpe henne med å komme tilbake, så setter vi veldig stor pris på det, sier Berg.

Forbilde og godt eksempel

I begrunnelsen står det:

«Stiftelsen deler ut pris til en idrettsutøver som både alene og sammen med sin klubb har stått for store prestasjoner de siste årene. Utøveren har også fremstått med gode holdninger og har blitt et forbilde for mange. Stiftelsen mener at denne idrettsutøveren er eksempelet på at man kan lykkes på høyt nivå her hjemme i Romsdal.

Det å være toppidrettsutøver er ganske spesielt. Du må leve et liv i tråd med idretten og du må ofre mye. Idretten byr også på oppturer og nedturer. Det å bli langtidsskadet kan by på store utfordringer for utøveren både fysisk, psykisk og økonomisk.»