Molde – Larvik 26-33

MOLDE (Rbnett): Molde-jentene fikk det tøft mot et solid Larvik hjemme på Molde Arena onsdag kveld. Selv om MHK åpnet kampen best og ledet i store perioder fram til det sto ti minutter igjen av den første omgangen, kjørte Larvik i fra i begynnelsen av andre omgang. Til slutt endte det med sjumålstap for Molde.

Likevel var det ett stort lyspunkt hos hjemmelaget. For første gang på to og et halvt år spilte Rikke Skiri Østigård en offisiell håndballkamp igjen.

– Det var veldig gøy å få muligheten nå. Jeg har ventet lenge på den.

– Hvordan var det å være tilbake?

– Først og fremst er det veldig kjedelig å tape. Det blir ikke helt den samme gleden da. Men det er veldig artig å komme i gang igjen, sier Skiri Østigård til Rbnett etter kampen.

– Tøff tid

Det var i en juniorlandskamp i april 2015 at 20-åringen røk korsbåndet for første gang. I månedene før det hadde bakspilleren vært en viktig brikke i MHK-laget som spilte seg til eliteserien for første gang.

Skiri Østigård måtte operere, og etter over et år med opptrening smalt det igjen. I august i fjor fikk hun den samme skaden, og måtte under kniven for andre gang. 20-åringen har vært på MHK-benken de siste kampene, men det var først i onsdagens oppgjør mot Larvik at hun endelig fikk spilletid igjen.

– Det er veldig lenge siden, og det har vært en tøff tid. Men det er verdt det når man kan komme tilbake og spille med den gjengen der, sier hun.

Får ros av sjefen

Men selv om hun endelig er tilbake, er hun ikke klar for å spille 60 minutter riktig ennå. Mot Larvik måtte hun også se mesteparten av kampen fra benken.

– Det er veldig gøy at Rikke er tilbake. Hun var tidvis vår beste forsvarspiller i dag. Dessverre kan jeg ikke bruke henne fullt ut riktig ennå. Men det er positivt å tenke på at vi snart har en så god spiller klar for å spille en hel kamp, sier trener Magnus Johansson til Rbnett.

– Nå skal jeg ta det gradvis framover, og spille litt og litt før jeg spiller en full kamp. Jeg stresser ikke noe med å få mye spilletid ennå, sier Skiri Østigård som i forrige hjemmekamp bare satt noen meter unna da Anniken Obaidli røk sitt korsbånd for andre gang.

– Det var helt grusomt. Det er aldri godt å se at en lagvenninne blir skadet. Det var ekstra ille, for jeg vet hva hun må gjennom. Men jeg er sikker på at hun skal klare dette. Jeg skal hjelpe henne, slår hun fast.

Stolt trener

Trener Johansson kunne ikke klage på spillernes innsats etter tapet.

– Larvik er jo et bra lag med mye erfaring. Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Men jeg syns jentene kjemper bra. Jeg er stolt over det arbeidet de legger ned, sier svensken.

– Larvik er et bedre lag. De spiller i Champions League. Vi er nyopprykket, og har ikke spillere på Champions League-nivå. Jeg kan ikke kreve at de skal være der. Men vi har mange som gjør det bra. Ragnhild Valle Dahl står bak mye av spillet vårt, i tillegg til Rikkes gode jobb, sier Johansson.

PS: Rikkes lillebror Leo Skiri Østigård scoret et flott frisparkmål da MFKs juniorlag tok seg til cupfinale med å slå Stabæk 4-1 på Aker stadion tidligere onsdag.

– Jeg syns jentene kjemper bra og er stolt over det arbeidet de legger ned, sier Magnus Johansson. Foto: Erik Birkeland