– Vi er på plan. Vi leverer forprosjektet til avtalt tid. Vi holder budsjettene. Vi har riktig kvalitet på produktet, sa prosjektdirektør Helle Jensen til styret i Helse Møre og Romsdal onsdag.

14 millioner spart

Helle Jensen kunne også opplyse at planleggingskostnadene var anslått å komme opp i 100,8 millioner kroner i år.

– Vi kommer til å ha et mindreforbruk på 14 millioner kroner når året er omme, opplyste prosjektdirektøren.

Sjukehuset Nordmøre og Romsdal opererer med en basiskostnad på 4,250 milliarder kroner. Det er helt i tråd med anslagene.

Nye byggeforskrifter

Helle Jensen opplyste at at det samla arealet på Hjelset blir 54.599 kvadratmeter. For ett år siden opererte man med et areal på 53.844 kvadratmeter.

Samla areal for SNR, som også omfatter distriktsmedisinsk senter i Kristiansund, blir 60.169 kvadratmeter. Det er 169 kvadratmeter over anslaget som ble satt for ett år siden.

– Forklaringen er nye byggeforskrifter. Det kan illustreres med at akuttsjukehuset på Hjelset har fått en boblejakke rundt seg, og det arealet inngår i bruttoarealet på bygget, opplyste Helle Jensen.

Er i rute

Framdriften for byggeprosjektet er helt i rute. Det innebærer at styret i Helse Møre og Romsdal skal vedta forprosjektet på møtet i slutten av november. I desember skal Helse Midt-Norge vedta forprosjektet.

– Vi har hatt rivingen av de gamle psykiatribyggene ute på anbud. AF Decon har fått anbudet. De opplyser at de er klar til å starte rivingen 3. januar 2018, forutsett at alle nødvendige vedtak er fattet i helseforetakene. I slutten av denne måneden lyser vi ut anbud på utearealene, det vil si veg, vann og avløp, opplyser Helle Jensen.

Spaden i jorda om ett år

Selve byggingen av det nye akuttsjukehuset vil bli lyst ut som totalentreprise våren 2018.

– Det blir ett, stort anbud til en verdi av rundt 1,5 milliarder kroner. Spaden settes i jorda om nøyaktig ett år, altså i november 2018.

Nybygget skal stå ferdig ved årsskiftet 2021/2022. Etter testing skal bygget kunne tas i bruk våren 2022, sier prosjektdirektør Jensen.

Alle rommene i det nye sjukehuset på Hjelset er nå plassert. Slik har planleggerne sett for seg utsikten fra kantina i det nye sjukehuset. Foto: Illustrasjon: Helse Møre og Romsdal