Molde: 26-åringen er en av flere MHK-spillere med erfaring fra landslag. Så seint som i desember i fjor kantspilleren med da det kroatiske landslaget spilte europamesterskapet i Sverige. Selv om det ble tre tap og exit i gruppespillet, forteller Jankovic om en stor opplevelse. Hun spilte selv to av kampene, men i møtet med Norge gikk det skeis.

– Jeg pådro meg en skade mot Norge som holdt meg på sidelinja i fire måneder etterpå. Det var ikke noe gøy. Men det var likevel stort å møte de beste i verden i EM. Drømmen er å spille som dem. De er så raske og sterke, alle sammen. Møtet med dem var også en stor grunn til at jeg ville spille i Norge, sier Jankovic til Romsdals Budstikke.

Vraket andre tilbud

Og bare noen måneder seinere dukket muligheten for spill i Norge opp. Natasa spilte da for den tyrkiske eliteserieklubben Ardesen, men Jankovic ønsket å reise hjem til Kroatia da hun fikk den langvarige skaden i desember – noe hun også fikk lov til av treneren. Etter hvert begynte hun å se seg om etter ny klubb.

Hun takket nei til tilbud både fra Ungarn, Spania og Romania. Men da Molde kom på banen, øynet hun håp om spill i norsk liga – som også var en drøm.

– Da det dukket opp en mulighet i Norge, ble jeg veldig glad. Jeg visste at det var en veldig god mulighet for meg. Når i tillegg forloveden min kunne flytte hit sammen med meg, så ville jeg til Molde. Jeg besøkte klubben i noen dager i vår. Jentene var veldig snille og smilte hele tida. Jeg liker skandinavisk håndball. Sett i ettertid angrer jeg absolutt ikke på valget jeg tok, sier hun.

God sesongåpning

Den venstrehendte kantspilleren signerte for Molde i mai, og har gjort sakene sine meget godt i de første kampene i sin debutsesong. Sammen med Anniken Obaidli (som er ute resten av sesongen med skade), er hun lagets toppscorer i eliteserien med 25 fulltreffere. Uttellingen på skuddforsøkene har vært svært god.

– Jeg er veldig fornøyd. Men jeg hadde ikke scoret så mange mål uten de andre på laget. Vi spiller sammen som et lag, og skal fortsette slik. Vi har tapt litt nå, men vi er fortsatt et veldig ungt lag. Jeg tror vi kan komme topp 5 og til og med kanskje ta medalje neste sesong, sier Jankovic som har skrevet kontrakt med MHK Elite ut neste sesong.

Etter en svært god start på sesongen, har det gått litt tråere for MHK-jentene i de siste kampene med tre strake tap i eliteserien. Neste mulighet for å komme tilbake på vinnersporet er når Larvik kommer på besøk i Molde Arena onsdag kveld. Da setter Molde etter all sannsynlighet tilskuerrekord.

– Jeg har sett dem spille mange ganger. De er et godt lag, selv om de ikke har de største navnene i spillerstallen lenger. De er svakere nå enn tidligere, så vi har en god mulighet, tror Jankovic.

Vil tilbake på landslaget

Den treffsikre høyrekanten har ikke vært med landslaget siden EM-sluttspillet i desember. Men ambisjonene om landslagsspill er fortsatt til stede.

– Som alle andre har jeg en ambisjon om å komme tilbake dit. Men jeg er usikker på om landslagstreneren ser meg spille her oppe. Det blir vanskelig om han ikke ser noen av kampene våre, sier Jankovic som også har spilt EM og VM for det kroatiske juniorlandslaget.