Det er Porsgrunns Dagblad (krever abonnement) som først meldte om drapstruslene mot Bjørn Rune Gjelsten og familien hans.

Anonyme trusler

– Drapstruslene var rettet mot meg, mot min kone Solveig og min datter Ingrid på 15 år den gang, sier tomrefjordingen til Porsgrunns Dagblad.

De anonyme drapstruslene ble levert hjemme på døra hans i Oslo. Truslene beskriver hva som vil skje med familien hans dersom NOAH, som Gjelsten eier, legger deponi med farlig avfall til Brevik. Saka er under etterforskning av politiet.

Reaksjoner mot planer

Flere har tatt til orde for å etablere mottak i Raudsand i Nesset, men Gjelsten mener dette er et dårlig alternativ. Eieren og styrelederen i NOAH mener Brevik er å foretrekke. Men dette har møtt lokal motstand.

– Vi har absolutt stor forståelse for motstanden og skepsisen i Brevik, men vårt nye driftskonsept med en delt løsning hensyntar i stor grad lokalbefolkningens bekymringer knyttet til trafikk- og logistikkbelastning, sier Gjelsten til Romsdals Budstikke.

– Blir lei meg

Både Gjelsten selv – og administrerende direktør i NOAH, Carl Hartmann – mener det er leit at det finnes deponimotstandere som tyr til trusler i kampen mot deponi i Brevik.

– Jeg blir ikke redd, men jeg blir lei meg. Dette er et nivå med et alvor som saken ikke fortjener, sier Gjelsten til Porsgrunns Dagblad.