Fra Miami til Ona for å fiske hummer

Inge Iversen (76) er ekte oning og eventyrer. Den pensjonerte sjøkapteinen lever det gode liv i Florida, men må alltid heim til sitt kjære Ona i skalldyrsesongen.

IKKE RART HAN SMILER: Inge Iversen (76) er opprinnelig oning, men har bodd i Miami siden 1983. Den pensjonerte sjøkapteinen reiser hjem til Ona hver høst for å fiske hummer og krabbe.  Foto: Eirik Heen

Livet har vært snilt med meg. Ingen tvil om det.

Inge Iversen (76)
Pluss +

Det er nok ikke mange som har lengre reiserute for å fiske hummer og krabbe enn Inge Iversen. Romsdals Budstikke traff på 76-åringen på ferja til Ona i forrige uke. Han humret godt da han gikk i land på øya der han vokste opp og bodde fram til han var ni år. Ona badet i sol og det var 13 varmegrader i lufta. Da trenger man heller ikke å være ekte oning for å få godfølelsen.