Den kritikerslaktede, «norske» Hollywood-filmen «Snømannen» gikk rett inn på førsteplass på Kinotoppen sist helg – og kan notere seg for årets tredje beste åpningshelg, melder NTB. Til sammen er seertallet for Snømannen etter helga 95.033, ifølge Filmweb.

Trosser kritikerne

Kinosjef Geir Hammerø forteller at 1.271 så filmen på Molde kino i helga.

– Det er en veldig bra åpning, på linje med «Kongens nei», sier Hammerø.

– Hvilke forventninger har du til filmen framover?

– Det er en krimthriller, og egentlig en nisje-film, som ikke er så bred som foventet. Med det forhåndssalget vi har, bør vi nærme oss 3.000. Det blir hverdagene som avgjør, sier Hammerø.

– Filmen ble slaktet av anmelderne, det ser ikke ut til å påvirke publikum?

– Jeg tror mange er nysgjerrige på filmen uansett, sier Hammerø, som så filmen på gallapremiere i Oslo - men ikke har lest boka.

– Er du enig i den dårlige kritikken?

– Anmelderne har rett i noe, som at en innledningsvis blir introdusert for for mange karakterer. Men filmen tar seg opp midtveis. Et helt greit krimdrama, mener Hammerø.

– Terningkast..?

– Mellom 3 og 4.

Publikum kastet terning fire

Kinosjefen er dermed på linje med de fire publikummerne Romsdals Budstikke traff på premieren fredag.

De endte alle på terningkast fire. De skrøt av den kjølige, nordiske stemningen i filmen, samt gode skuespillere, men var enige om at det var mye krampeaktig filming av det norske.

– Ja, en ble jo reint forvirret av all filmatisk flakking, så det virket som om produsentene ville ha med mest mulig, mente panelet, som hadde lave forventninger på grunn av de dårlige omtalene.

Utsolgt My Little Pony

Dermed må forrige ukes kinotopp, «Askeladden – I Dovregubbens hall», rykke én plass ned på listen med et innrykk på 34.981 i sin tredje uke på kinoene. Mens «Blade Runner 2049» ligger på tredjeplass, inntas fjerdeplassen på Kinotoppen av «My Little Pony – The Movie» som hadde helgepremiere nå – og ble sett av 17.402 publikummere – og var utsolgt på Molde kino søndag.