Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) startet en ny runde med vanntilførsel til Veslemannen natt til tirsdag. Regionsjef i NVE, Brigt Samdal, sier de er spente på hvordan været og temperaturene blir utover dagen.

– Det går fint med vanningen nå, det prosjektet går som planlagt. Vi er mer spente på temperaturen utover dagen i dag – den avgjør om vi får nedbør i form av snø eller regn.

– Hvordan er forholdene oppe på fjellet nå?

– Det kom en del snø i går ettermiddag og i natt. Det blir spennende om vi får den temperaturstigningen som er varslet. Vi er avhengig at prognosen treffer, for det er ikke mange plussgradene som er meldt.

– Det er meldt lavere temperaturer utover uka …

– Ja, framover er det mindre sannsynlig at det kommer regn – både på grunn av temperaturene som er varslet, og prognosene sier også det vil bli lite med nedbør. Så det er avgjørende hva som skjer i tidsvinduet nå i dag.

– Er dette siste mulighet for å framprovosere et ras med tilførsel av vann nå i høst?

– Det er vanskelig å konkludere sikkert, men når vi er kommet så langt ut oktober som nå, så vil temperaturene naturlig nok synke og sannsynligheten for å få pumpet inn vann vil etter hvert gå ned.

Hustad: – Denne dagen er avgjørende

Det siste spesialvarselet fra met.no indikerer lavere temperaturer enn tidligere og nedbøren som kommer vil sannsynligvis være snø. Dette vil redusere den naturlige tilførselen til området, opplyser NVE.

Ifølge ordfører Lars Olav Hustad, begynner situasjonen å tære på de evakuerte beboerne, men de er fremdeles ved godt mot.

Til VG sier ordføreren at det er dårlige nyheter at det er meldt kaldt vær framover.

– Den gode nyheten er at vanningssystemet har begynt å virke. Denne dagen er helt avgjørende, fordi det er meldt kaldt vær fra i natt. Går det ikke i dag, er det tvilsomt om det blir noe denne gangen heller, sier Hustad til VG.