– Jeg fikk en scooter av merket Puch av min far da jeg var 16. Siden har jeg kjent på en viss scooterkribling hver eneste vår. Jeg kjenner at hjertet banker litt ekstra for scooteren. Kjøp en da! sa kona. Slik ble det. Denne typen elektriske scootere var utstilt på Skjærhalden Torg på Hvaler i sommer, der vi har hytte. Da var jeg solgt. Firmaet Il Mio leverer varene, sier Trygve Aune.

Første i Molde?

Han følger strømmen som går over til elektrisk drivkraft. Men akkurat når det gjelder scootere er det fortsatt ytterst få som ikke går på bensin.

– Jeg vet ikke om andre som har el-scooter her i byen, men det kan det jo være. Jeg falt pladask for denne modellen. Nesten en blåkopi av en 1962-modell Vespa 125. Nydelig å se på. Omtrent vedlikeholdsfri. Det er nesten ikke noe som du kan skru på, og det passer meg perfekt. Jeg passer ikke til å mekke scooter, ler Trygve.

Han er 71 og egentlig pensjonist, men jobber fortsatt som avtalespesialist (øre-nese-hals) en kveld i uka. Til vanlig kjører Trygve Aune Mercedes, men heretter blir det elektrisk scooter som er framkomstmiddelet på småkjøring i byen.

– Mye moro for lite penger

– Det er ikke mer enn ei uke siden jeg fikk scooteren. I vinter skal den få stå inne, men jeg håper å rekke mange turer før snøen og kulda kommer. På åtte timer er den fulladet og klar for fem mil. Det holder til en tur Fræna rundt. Og scooteren er utrolig kjapp i akselerasjonen. Null til 20 på ett sekund! Fantastisk mye moro for lite penger. 17.000 kroner inklusiv registrering er et kupp, mener 71-åringen.

Han mener det er viktig å leke seg, også i godt voksen alder. Trygve Aune har et par gode oppskrifter på et godt liv.

– Gjør det som gjør deg glad. Og bruk penger på det som hjertet banker for, etter at alt det andre er betalt.

Positivt for nærmiljøet

Han tror ikke scooteren gjør det store utslaget for klimaet, men all elektrisk kjøring er positivt for nærmiljøet.

– Jeg synes det er utrolig gøy å kjøre elektrisk scooter. Dette er en farkost som får mange til å smile. Litt sånn husker du-stemning. Nå har jeg også kjøpt meg en meget solid hjem, som også har god ansiktsbeskyttelse. Som lege må jeg få understreke at det er ytterst viktig.