Sivilforsvaret og politi var søndag ettermiddag i full gang med å pakke ned etter flere dagers vakt under Mannen. Fjellpartiet Veslemannen har nå vist så lite tegn til bevegelse at det anses som trygt for de evakuerte beboerne å flytte hjem. Blant dem er Gunn Walstad Sogge.

Gunn Walstad Sogge og mannen Jørgen Sogge tar farvel med politibtjent Roar Selvnes fra Vestnes lensmannkontor. De siste dagene har politiet voktet så ingen tar seg over til hjemmet deres på andre siden av Rauma elv. Paret, som bor på en gård rett under Mannen, har igjen fått medias søkelys rettet mot seg da Veslemannen økte i bevegelse de siste dagene. Og farenivået ble økt til rød farge, noe som medførte evakuering for paret.

– Er dere glade for å få flytte hjem igjen?

– Ja, det skal være sikkert! sier Gunn Walstad Sogge som målbærer både sin egen og alle evaktueres situasjon.

– Vi er veldig glade. Dette her er helt forferdelig. Det handler ikke bare om oss, men også om dyrene som må flyttes. Det er en god dag nå som vi kan flytte tilbake. Denne gangen har vi latt være å svare på spørsmål fra pressen, men dette må det bare bli en slutt på. Vi er elleve som har blitt forflyttet fra hjemme våre. Det er herlig å dra hjem til en normal tilværelse, så nå blir det å pakke med seg sakene sine og dra hjem. Det skal bli godt, sier Walstad Sogge.

Sivilforsvaret som også har passet på at ingen dro over til det rasutsatte området under Veslemannen, var i sving med å pakke sammen telt og saker.

– Det ble ei kort vakt i dag, sier Even Grøtta, som sammen med tre andre bare fikk være der fra klokka åtte på søndagsmorgenen. Sivilforsvaret har vært der i flere døgn for å bistå politiet.