MOLDE: Den norske landslagsstjernen kommer til Molde Arena når MHK møter Storhamar i eliteserieoppgjør.

– Det blir utrolig kult å spille mot Heidi Løke. Jeg har sett opp til henne i ti år, hun er helt klart mitt største forbilde på håndballbanen. Hun har herjet på landslaget siden jeg var liten, sier Valle Dahl.

Den 19 år gamle bakspilleren er en av Molde-jentene som kommer til å få mye nærkontakt med den voldsomme fysikken til Løke.

– Det blir selvfølgelig tøft for oss. Vi må stå kompakt i forsvar og jobbe godt sammen. Det viktigste blir kanskje å hindre at hun får ballen så ofte, sier Valle Dahl om idolet som har vunnet både VM, OL og EM for Norge.

– Verdens beste i ti år

Også trener Magnus Johansson slår fast at MHK-laget må ta ekstra hensyn til Løkes kvaliteter.

– Det er få spillere som kan prege det øverste internasjonale nivået i håndball som Heidi Løke. Hun er utrolig sterk og det blir selvsagt en stor utfordring. Vi kan ikke ta henne en mot en, vi må ha kommunikasjon mellom to-tre spillere for å stoppe henne. En må ta den fysiske duellen. Så må vi skjære av vinkler og stå i veien så hun ikke får ballen hele tiden.

– Hva betyr det for Molde Håndballklubb at en så stor profil kommer til byen?

– Det er jo helt supert at en sånn spiller kommer hit for å spille mot Molde. Løke har vært verdens beste strekspiller i ti år. Hun er en verdensstjerne som kanskje kan trekke noen ekstra tilskuere. Vi gleder oss til å møte henne, sier treneren.

Trente seks dager etter fødsel

Løke ble mamma 30. juni. Seks dager etter at Oscar kom vil verden var 34-åringen tilbake i trening. Søndag er det nøyaktig 100 dager siden fødselen.

– Kroppen min har jo vært gjennom en del de siste månedene. Men det har gått fint framover på de siste øktene. Jeg trener når han sover. Trening gir meg overskudd og gjør meg glad, sier Løke til NTB.

Etter alt å dømme er hun med når landslagssjef Thorir Hergeirsson 7. november presentere troppen som skal spille VM i Tyskland i desember.

Løke tror hun skal være i god form nå mesterskapet starter.

– Vi får se. Det kommer i hvert fall ikke til å være så langt unna, sier strekspilleren, som skal trene med herrelaget til Sandefjord for å gjøre kroppen klar til VM-sluttspillet.

Opptur mot Vipers

Det nyopprykkede Molde-laget har møtt suverene Vipers Kristiansand to ganger på bortebane de siste ukene. I seriekampen 24. september ble resultatet 31-16. I cupkampen onsdag stoppet tavla på 36-24.

– Vi presterte bedre i den siste kampen. Da var vi ikke langt bak etter 35-40 minutter av kampen. Vi stresset dem litt der, men så ble vi litt for hete i toppen og gjorde for mange feil. Men det var mye bra å ta med seg videre, og den kampen ble uansett en fin opplevelse for jentene.

– Kan Molde gi Storhamar skikkelig kamp på hjemmebane?

– Også dette er en veldig tøff motstander med spillere som har en helt annen erfaring enn oss. De har åpnet godt og er ubeseiret. Men vi har tro på det vi holder på med, og vil ikke bare gjøre en god prestasjon. Vi skal sette fart på spillet og få dem til å løpe litt. Da kan vi være med og kjempe om poengene, tror Magnus Johansson.

PS: Kampstart i Molde Arena søndag er klokka 18.

Heidi Løke og Storhamar spiller eliteseriekamp i Molde Arena søndag. Her fra OL i Rio i fjor. Foto: NTB/Scanpix