Det er Tidens Krav som skriver dette i dag. Ifølge avisen er det imidlertid stor forskjell på hvor sterk man er i troen i de ulike fogderiene.

Spørsmålet som ble stilt er «Tror du fellessjukehuset på Hjelset kommer til å bli bygget?». 1.000 respondenter har svart. Ifølge Tidens Krav er det 56,2 prosent som svarer ja, 17,9 prosent svarer nei, mens 25,9 prosent svarer vet ikke.

Romsdal er mest positive på fellessjukehusets vegne. Her tror 80,2 prosent på bygging av fellessykehuset. Bare 46,6 prosent på Nordmøre tror det samme. På Sunnmøre er det rundt halvparten som har troa på at det blir bygget sjukehus på Hjelset. Sunnmøre har også flest vet ikke-svar. 34,7 prosent svarer at de ikke vet. I Romsdal er dette tallet 14.

InFact har også sjekket spørsmålet opp mot hvilket parti man stemmer.

«Troen er ikke uventet sterkest blant velgerne til de fire partiene som har flertall på Stortinget. Høyest ligger Venstre-velgerne, der 75 prosent av de spurte svarer ja på spørsmålet, mens bare 6,3 prosent svarer nei.

I den andre enden av skalaen er Nordmørslistas velgere. Der er det bare 15,4 prosent som svarer ja, mens et flertall på 61,5 prosent svarer nei», oppsummerer Tidens Krav.

I den rødgrønne leiren tror nå 51,3 prosent av Aps velgere, ifølge målingen, at sjukehuset blir bygget. Det samme gjør 63,8 prosent av Sp-velgerne og 57,9 prosent av SV-velgerne.

Når det gjelder alder er de eldre mest positive når det gjelder bygging. De yngre – i aldersgruppen 18-29 år - har størst andel som svarer at de ikke vet, ifølge Tidens Krav.

Sjukehuset får byggestart i 2018 etter at både den blåblå regjeringen og Arbeiderpartiet har kommet med løsninger for finansiering.