– Jeg bestemte meg med en gang jeg så de fantastiske lokalene. Jeg så et stort potensial her. Nå har vi snart hatt åpent en uke, og vi har hatt både 90-årsfeiring og minnestund og gjester som kommer innom, sier Brown med tydelig irsk aksent.

–God hjelp av kommunen

Browne har bodd i Norge de siste 15 åra, og jobbet i restaurantbransjen i Kristiansand og sist i Trondheim. Han ble oppmerksom på lokalene i Molde via felles kjente av eierne Anne Kathrine og Jahn Robert Micaelsen.

– Det er tre måneder siden jeg så lokalene første gang. Etter å ha sett lokalene dro jeg heim og leide ut leiligheten min og satte i gang. Ved hjelp av gode kontakter i bransjen har jeg fått nødvendig utstyr og kontrakter på plass. Og ikke minst har jeg fått god hjelp av Molde kommune når det gjelder å få på plass skjenkebevilling og alle nødvendige papirer, sier Browne.

Mye penger

Lubbenes gard har historie tilbake til 1700-tallet. Det spesielle sveitserhuset ble bygget i 1870-åra. Opp gjennom åra har eiendommen hatt flere forskjellige eiere. Ekteparet Micaelsen kjøpte eiendommen i 1995 og foretok en fullstendig innvendig og utvendig restaurering. Fram til 2002 var det ordinær restaurantdrift, etter det har lokalene blitt brukt som selskapslokaler. Brylluper, jubileer og andre arrangement vil fortsatt være en viktig del av driften, men David Browne satser også på daglig drift av restauranten.

– Ingenting hadde vært bedre, sier eier Jahn Robert Micaelsen.

– Vi er veldig glade i stedet og har brukt mye tid og penger på oppussing. De siste to åra har vi blant annet brukt 1,3 millioner på sprinkleranlegg for å sikre bygningen. Vi håper Browne får dette til å gå. Det hadde vært veldig hyggelig, sier Micaelsen.

Ikke hamburger

Browne vokste opp i Dublin. Etter endt kokkeutdanning bestemte han seg for å reise til Skandinavia for å lære mer.

– Hvorfor hit?

– Jeg så at kokkene fra Norge stadig gikk til topps i Bocuse d'Or – verdensmesterskapet i kokkekunst. Så jeg tenkte at dette måtte være stedet å lære. Jeg ville besøke alle de skandinaviske landene i tre måneder og begynte med Finland. Deretter ble det Sverige og så Norge. Jeg dro til Danmark også, men ble der bare et par uker. Språket var veldig vanskelig. Så jeg dro tilbake til Norge. Etter det har jeg blitt her.

Han vil satse på et franskinspirert meny med rimelige priser. Og åpent hele dagen, både med lunsjmeny, middag og bar til klokka 24.

-Dette er ikke et sted man kommer for å spise en hamburger. Hvis dette stedet skal gå bra så må vi holde en god standard. Og det blir ikke spiseplikt. Her skal det gå an å komme innom for et glass vin.

I tillegg til at han sjøl har lange dager på jobb, skal han også ha hjelp av kokk og servitør.

Tid

Browne vet at mange har stilt spørsmål ved muligheten for å drive restaurant tre kilometer fra bykjernen. Det tar han rolig.

– Men det vil ta tid. Det viktigste er å sette en standard og holde på den. Jeg satser alt på dette. Foreløpig er jeg alene, men jeg har noen som vil investere om de ser at jeg klarer å levere resultat.

Etter tre måneder trives han godt i Molde.

– Det er en koselig by, veldig rolig. Jeg har ikke rukket å bli godt kjent med den ennå. Men jeg er veldig glad i å sykle, så når jeg tar min fridag neste år skal jeg ta en sykkeltur i marka. Det blir fint.