Træff – Strindheim 0-0: Skader og fravær tvang Træff-trener Magnus Oltedal til uvanlige disposisjoner av mannskapet i lørdagens 3. divisjonskamp mot tabellnabo Strindheim. Han hadde nok trengt toppscoreren sin i motsatt ende, i en kamp Træff førte spillemessig i det meste av andre omgang.

- Jeg har ikke vært midtstopper før, men syntes det gikk greit. Jeg er stolt over at vi holdt nullen. Men det er jo spiss jeg skal være, og forhåpentlig er tilbake i vanlig rolle i neste kamp. Mål er mat for meg, det trenger jeg, sa Kotlica etterpå.

Møter bunnlaget

Han står med sju seriemål så langt i sesongen, og skal jakte flere når Træff spiller borte mot bunnlaget Sverresborg om ei uke.

Bjørnar Eltervåg er skadet og Alexander Lobos var opptatt på privat hold denne helga. Træff manglet dessuten midtbanetrioen Ronny Fredriksen, Eskil Rønningen og Edvard Khachatrjan i kampen mot Strindheim – de to førstnevnte er skadet og den tredje på skoletur.

Lobos er ventelig tilbake til neste kamp, men i lørdagens kamp fikk både Thomas Larhammer og Alexander Øyangen Johansen sine tredje gule kort for sesongen, og begge må derfor stå over mot Sverresborg. Totalt var det fem Træff-spillere som fikk gult kort i lørdagens kamp, uten at kampen var «stygg» eller forseelsene spesielt grove.

Få sjanser før pause

Første omgang var jevnspilt og sjansefattig. Det manglet både presisjon og kollektivt trykk i hjemmelagets angrepsspill. Bare i en kort periode tidlig i kampen ble det satt litt press på Strindheim-forsvaret. Trønderne trykket på sin side hardt på de siste minuttene inn mot pause, men uten å komme til åpne skuddmuligheter.

Træff tok kommandoen umiddelbart i andre omgang og angrep både mer helhjertet og planmessig. Både Ola Eloranta, Emil Sjøvik og Thomas Larhammer var nær scoring, den siste kom et par minutter på overtid. Ti minutter før slutt hadde trønderne sin eneste store mulighet i andre omgang, men Træff-keeper Sivert Beinset stoppet skuddet.

Gjensyn med Kosberg

Kampen bød ellers på et gjensyn med Fredrik Kosberg, som er kaptein og midtstopper på Strindheim-laget. Den tidligere Træff-backen er i ferd med å fullføre mastergraden økonomi i Trondheim og har spilt for trønderklubben de siste sesongene.

- Hva jeg gjør etterpå er foreløpig uvisst, hva fotballsatsinga angår, sier moldenseren.

- Denne kampen forløp omtrent som vi forventet, med mye dødballer og mange dueller. Vi har vært nede i en bølgedal etter ferien, ikke minst på grunn av mange skader. Men jeg føler at vi har hatt litt uflaks også. Nå er målet å bli blant de tre beste – da har en sponsor lovet oss en hyttetur i Åre som belønning. Det duger godt som motiv i sesongavslutninga, det.

Strindheim ligger fortsatt på sjetteplass på tabellen etter 0-0-kampen – fire poeng bak tabelltreer Molde 2, mens Træff passerte Verdal og ligger på fjerdeplass.