OSLO: Mandag markerte norsk topphåndball at sesongen kastes i gang denne uka, med «avkast» i hovedstaden. Alle eliteserieklubbene var representert med trener og kaptein.

Det er knyttet store forventninger til Molde HK i comeback-sesongen i eliteserien. Søndag serieåpner laget hjemme mot Gjerpen i Molde Arena.

Tipper Molde på sjuendeplass

TV 2s håndballeksperter Bent Svele, Randi Gustad og Harald Bredeli har tippet MHK på sjuendeplass i sitt tabelltips – noe som vil være en sterk prestasjon av et nyopprykket lag.

– Noen av lagene i eliteserien er svekket. Molde har gjort brukbare resultater i treningskampene, og har en veldig merittert trener som vet hva dette handler om. Anniken Obaidli kommer tilbake. Mange av spillerne var også med da laget var oppe sist. De har fått litt økonomiske muskler, i tillegg til ny hall. Det blir jevnt, men vi tror Molde kommer til å bite godt fra seg, sier Bent Svele om det optimistiske tipset.

– Bør greie å være i toppen

Med flere nysigneringer før årets sesong, ny hall og økonomi som flere andre norske toppklubber bare kan misunne, mener Svele at alt ligger til rette for at Molde skal etablere seg i norsk topphåndball.

– Jeg syns de bør greie å henge seg fast og være i toppen en stund. Det vil jo selvsagt kreve utvikling underveis. De har en trener som vet hva dette går i. Han har vært mange år i Sverige, og har erfaring. Med litt entusiasme og litt Røkke-penger, så er det ikke så mye som skal til for at laget kan etablere seg høyt oppe i eliteserien, mener håndballeksperten.

– Molde er i en god posisjon. Så gjelder det å forvalte det på en ordentlig måte. Samtidig må de ikke bli overambisiøse. Det er bedre å ha gradvis progresjon og bygge stein på stein, i stedet for å jafse til for å komme høyt nå med en gang, sier han til Romsdals Budstikke.

Bredeli tror på Molde

Kommentatormakker Harald Bredeli begrunner Moldes tabellplassering med sine romsdalske aner. Han er født i Molde, og vokste opp på Eide før han flyttet til Hamar som liten gutt.

– Jeg har mange i familien som er Molde-fans. Jeg har overprøvd Gustad og Svele med min romsdalspatriotisme. Bredeli-navnet kommer fra Isfjorden. De ville ha dem på nedrykk, men jeg nektet, sier han med et glimt i øyet.

– Neida, dette er jo selvsagt en faglig vurdering. Vi mener at det er et skille midt på tabellen. Vi ser en klar sekser øverste, og en klar sekser nederst. Vi mener, kanskje litt oppsiktsvekkende, at begge de to nyopprykkede lagene har mulighet til å beholde plassen. Selv om Fredrikstad var hakket foran Molde forrige sesong, så tror vi en god trener, entusiasme og litt ekstra kroner vil gi Molde en mulighet til å bli best i det «andre» feltet. De har nok ikke sjans på topp 3-lagene. Byåsen, Tertnes og Sola er også normalt sterkere. Det går også litt på hva andre klubber gjør. Det er mye utskiftninger mange plasser. Med tanke på den stallen Molde har, så mener vi at MHK bør klare plassen med god margin. Men det blir jevnt, spår Harald Bredeli.