(Smp.no): – En barneavdeling ved Hjelset skal ikke utfordre de funksjonene som ligger ved barneavdelingen ved sjukehuset i Ålesund blant annet når det gjelder tilbudet til for tidlig fødte barn. Dette er funksjoner som skal ligge i Ålesund og ved St.Olav, sier Dahl til smp.

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal lot seg tidligere i sommer provosere over at Dahl gikk ut og krevde en avklaring om barneavdeling ved det nye sjukehuset for Romsdal og Nordmøre, før en ekspertgruppe som er satt ned ned og som skal definere hvilke funksjoner en skal ha ved det nye sjukehuset, var ferdige med sitt arbeid.

Det er Dahl kraftig uenig i, og viser til at Ålesund-ordførerens partikolleger på lista til Stortinget har fremmet et tilsvarende krav om en avklaring fra Helse Møre og Romsdal sin side i spørsmålet om barneavdeling ved det nye sjukehuset.

– I stortingsvalgkampen har Aps førstekandidat Else May Botten forlangt at sjukehuset skal ha en fullverdig barneavdeling. I leserinnlegg i Tidens Krav på fredag 18. august uttaler tredjekandidat Tove-Lise Torve at hun "ikke er nesegrus for Helse Møre og Romsdal", og at «Ap forlanger fullverdig barneavdeling 365 dager, 24 timer i døgnet».  Da reagerer jeg på at Aurdal går ut mot meg fordi jeg ber om en tilsvarende avklaring, påpeker Dahl.

Ekspertrapport utsatt

Rapporten fra ekspertgruppa er blitt utsatt og kommer først i oktober. Men styreleder i Helse Møre og Romsdal, Steinar Kinserdal, gikk ut etter at Dahl fremmet kravet om en avklaring og bekreftet at det vil komme seks sengeposter øremerket barn på det nye sjukehuset på Hjelset.

– Heldigvis skjønner styreleder Kinserdal at seks sengeplasser for barn betyr at det må være barnelege i vakt. Etter å ha blitt konfrontert med mine uttaler i NRK den 17. april bekrefter han at det nye sjukehuset skal ha barneavdeling, påpeker Dahl.

– Jeg har vært ute etter å få en avklaring på hovedfunksjonene ved sjukehuset. Det har jeg nå fått og det er jeg fornøyd med. Så får detaljene i hvordan dette skal utformes komme i ekspertutredningen, sier Dahl.

Denne saken ble først publisert i  Sunnmørsposten.