Erna Solberg: – Nå var det greit å få landet sjukehussaka en gang for alle

Før statsminister Erna Solberg reiste til Molde på valgkampbesøk, hadde hun en samtale med finansminister Siv Jensen. Saka gjaldt penger til nytt sjukehus. – Vi var enige, Siv og jeg, om at nå var det greit å få landet sjukehussaka, sier Erna Solberg til Romsdals Budstikke.

Lover penger til nytt sjukehus – På samme måte som Nordmøre og Romsdal tidligere har vært med på å skaffe penger til St. Olavs Hospital og barneavdelinga i Ålesund, skal alle deler av Helse Midt-Norge bidra for å finansiere Sjukehuset Nordmøre og Romsdal, sa statsminister Erna Solberg tirsdag.  Foto: Erik Birkeland

Pluss +

Allerede før regjeringen møtes til budsjettkonferanse seinere denne uka, er det klart: Helse Midt-Norge får låne 3,5 milliarder kroner til å bygge Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. Resten av kostnaden med å bygge det nye fellessjukehuset på Hjelset og det distriktsmedisinske senteret i Kristiansund – cirka 700 millioner kroner – må Helse Midt-Norge selv skaffe penger til.