– Følger vanlig praksis

– Vi må ha klarhet i lånerammer før vi kan ha detaljene på plass. Slik har det vært alle andre steder der vi bygger sjukehus, seinest i Drammen. Detaljnivået hittil for Hjelset er som for andre sjukehusprosjekt. Dersom vi skal gjøre det annerledes her, stiller det helt andre krav til prosessen her enn andre steder. Utspillet fra Senterpartiet gjør det enda mer tydelig at den sittende regjering får fortsette, sier Bent Høie til Romsdals Budstikke.

– I kritikken fra Senterpartiet i Møre og Romsdal sies det at du mangler ambisjoner og at du fraskriver deg ansvaret?

– Når Jenny Klinge sier at jeg ikke er interessert i det nye sjukehuset på Hjelset, faller det på sin egen urimelighet. Ingen kan beskylde meg for det. Jeg har både ambisjoner og tar ansvar.

– Hva tror du Senterpartiet vil med kritikken mot deg?

– Det er bestemt at det nye sjukehuset skal ligge på Hjelset. I Kristiansund skal det fortsatt være planlagte aktiviteter og poliklinisk tilbud. Jenny Klinge og Sp i Møre og Romsdal vil holde alle muligheter åpne. Jeg tar kritikken for alvor, samtidig som jeg advarer Senterpartiet mot å lete etter argumenter for å skape usikkerhet rundt sjukehuset på Hjelset.