ÅNDALSNES:

Det var nesten ikke til å tro. Ikke går det gondolbane opp på Nesaksla, og ikke går det rulletrapp. Men likevel var det altså så grenseløst mye folk på det berømte byfjellet da Raumarock sin gratis åpningskonsert med Di derre startet. Det var flere som ikke hadde ord. Men som fant noen ord likevel. Deriblant en overstolt ordfører Lars Olav Hustad (H), som var høgere oppe enn det er mulig å komme på en gallupmåling. Det var også helseminister Bent Høie fra samme parti. De var salige, begge to. Og alle andre på toppen.

Foto: Erik Birkeland

Begeistret Høyre-topper

– Jeg er målløs. Dette er et utrolig skue. Helt utrolig! Det må da være flere tusen her. Jeg tipper minst 2000. Det er et minne for livet her i verdens beste kommune for naturglade mennesker, sa ordføreren til Romsdals Budstikke.

Helseministeren var ikke mindre imponert.

– Dette er helt fantastisk! Det finnes ikke finere omgivelser å arrangere konsert i. Dette er stort! Jeg kommer til å huske dette. Di Derre passer jo perfekt på denne scena. Bandet slo gjennom da jeg var student i 1992. Det er den musikken jeg forbinder mest med studietida mi. Dette vekker svært gode minner. Det er en stor glede å oppleve dette, sa helseministeren.

Jo lo i topplue

Di derre var i storform. Jo Nesbø & Co leverte bokstavelig talt fjellstøtt, den perfekte oppvarming til åpningskonserten i Åndalsnes sentrum seinere samme kveld. Bandmedlemmene tok snarvegen i helikopter. De svevde, de også.

– Dere har gått langt og stått på hardt for å oppleve dette sammen med oss i disse fantastiske omgivelsene. Smellvakre mennesker i smellvakker natur. Og da snakker jeg ikke bare om oss i bandet, men om dere, lo Jo Nesbø – for anledningen i topplue.

Foto: Erik Birkeland

Allsang

Så ble det allsang med «Erik Vea» og de andre slagerne. Sikkert «Huset på Nes» også, men Romsdals Budstikkes reporter måtte bare løpe ned for rekke papiravisas deadline. Det var en folkevandring opp og ned Nesaksla som man aldri tidligere har vært i nærheten av. Publikum ga uttrykk for at det var en magisk opplevelse. Både turen og konserten. For hvem liker ikke Di Derre?

Rekordframmøte

Raumarock-sjef Dag Inge Langbakk var overlykkelig over responsen og det perfekte været. Knall sol og nærmere 20 grader på toppen. Mange kom også fra Vengedalen og over Romsdalseggen.

– Det er total rekord! Det var over 600 her på Postgirobygget i fjor, nå må det være minst tre ganger så mange her. Syra i lårene og den tunge pusten opp er å regne som inngangspengene. Det er garantert verdt det for alle sammen. Det er noe så inni granskauen med folk her. Det går ikke an å få en bedre start på årets Raumarock enn dette, fastslo festivalsjefen.

Seinere på kvelden spilte Di derre for et stort publikum på festivalområdet i Åndalsnes sentrum. Raumarock fortsetter med tettpakket konsertprogram fredag og lørdag.

Foto: Eirik Heen
Foto: Eirik Heen
Foto: Oda R. Heen
Foto: Eirik Heen