Oslo: Lørdag formiddag var det parkert tett i tett med UR-registrerte kjøretøy utenfor Fagerborg Skole på Majorstua i Oslo. Inne i skolegården var det rolig, og lite som tydet på at dette området var tatt over av grønn- og hvitkledde ungdommer fra Træff. Det eneste tegnet var musikk fra andre etasje i skolebygget.

I det vi gikk inn i skolen og opp trappen ble tempoet et helt annet. Ivrige og spente jenter og gutter fra Træff var i full gang med å blåse opp luftmadrasser, som er spillernes senger denne uken. Fordelt på 10 klasserom skal 120 spillere og trenere fra åtte lag bo her hele uken. De fleste hadde godt med plass, men Træff sine 24 gutter på de to 13-årslagene som skal delta i turneringen, hadde kun fått tildelt ett lite klasserom på deling.

Debutanter

13-åringene har aldri deltatt i Norway Cup tidligere. Ola Holsæter, er en av spillerne på laget. Han sier de gleder seg voldsomt til å komme igang.

– Dette blir veldig gøy. Vi håper på å vinne, men det sosiale er viktigst, sier han.

Lagkamerat Kåre Reitan mener stemningen i laget, og hele opplevelsen av Norway Cup kommer til å bli farget av hvordan det går i kampene.

– Det å tape en viktig kamp vil selvfølgelig sette en demper på hele oppholdet, sier han.

Guttene mener skolen er stor og fin, men rommet de har fått tildelt er litt lite.

– Det blir hvert fall veldig sosialt om vi skal bo så tett på hverandre, sier Holsæter.

Ekstra Rom

På klasserommet til guttene var det blåst opp sju luftmadrasser i enden av rommet. De lå tett i tett med minimalt med plass mellom sengene. Man kunne nok fått plass til 24 madrasser her, men da hadde man omtrent ikke sett gulvet.

Mens Romsdals Budstikke er til stede kommer en funksjonær og sier at guttene har fått tildelt et rom til. Det blir besluttet at guttene skal bo på rom sammen med de de skal spille med.

– Nå får de velge plass først, sier Trym Flemmen og ser bort på kaoset som utspiller seg blant de som flytter rom.

– Ja, de får de beste plassene, svarer Nahom Mehari.

De fire guttene vi snakker med blir tydelig urolig over at de får velge plass helt sist. De har erfart at det har blitt begrenset med søvn på turneringer med overnatting tidligere.

– Etter Hydro Cup I år var vi helt ferdig. Og det var bare en helg, sier Holsæter.

– Det blir nok ikke mer enn seks timer søvn hver dag, om vi er heldige, sier Flemmen og ler.

To like gode lag

Til Norway Cup er 13-åringene inndelt i to like gode lag. De spiller nier fotball og har håp om at begge lag skal kunne bite godt fra seg i turneringen. Søndag morgen vant det laget som er oppført som Træff 2, hele 8-2 mot Bærums Verk Hauger. Det tyder på at gjengen kanskje har noe stort på gang.

Utenom kampene håper guttene å dra en tur på Tusenfryd, og kanskje en tur i Frognerbadet.

– Vi fikk beskjed om å pakke med badetøy, så jeg håper vi får dratt en tur og badet, sier Mehari, før guttene løper av sted i håp om å sikre seg gode sengeplasser før det er for sent.

Kampklar kvartett: Kåre Reitan (fra venstre), Trym Flemmen, Nahom Mehari, Ola Holsæter fra Træffs G13-lag. Foto: Andreas Witzøe