Den travleste uka i året for serveringsstedene i byen, karakteriseres som en suksess av alle de etablerte aktørene vi snakket med mandag.

– Vi doblet omsetningen fra i fjor. Det nye tilbudet vårt på taket har blitt utrolig godt mottatt, forteller daglig leder Freddy Hessvik, restaurantsjef ved Kafe Kurt, som i år åpnet et nytt tilbud, og fikk enorm respons.

– Det har rast på med gode tilbakemeldinger personlig og via sosiale medier. Det ble en ekstra arena for oss, som doblet omsetningen. Nede i kafeen var det bra, og jevnt med tidligere år. Vi var jo væravhengig her, og gamblet litt, men lyktes og vil kalle det en braksuksess, sier Hessvik.

Gikk nesten tom

De to første dagene med dårlig vær og litt roligere besøk ble godt brukt til å kjøre inn mannskapet i nye rutiner. Fra onsdag til lørdag var besøket eventyrlig, i takt med finværet. På det meste var det 300–400 mennesker på taket, så Hessvik fikk økt toalettkapasiteten og vaktholdet i helga.

– Vi begynte å gå tom for flere ting i helga, men fikk heldigvis solid påfyll fra flere av våre leverandører. Det var en god test, nå vet vi også hva vi skal forbedre til neste år, som litt mer puter i trappa og møbler for eksempel, sier Hessvik, som er utrolig stolt og takknemlig overfor medarbeiderne som fikk det til å gå rundt.

Holdt fjorårsnivået

Det strømmet også på med bilder i sosiale medier av at det sydet på Glass Restaurant og Bar gjennom uka. Omsetningen har vært på nivå med fjoråret.

– Det har vært helt tilsvarende i fjor. Det var litt nedgang mandag og tirsdag, som har blitt kompensert utover uka og mot helga. I fjor var det finvær alle dagene, så vi er veldig fornøyd med å holde nivået fra i fjor på omsetning, forteller Jan Erik Nyland.

– Det har ikke vært noen skandaler, alt har fungert bra denne uka. Vi har nesten ikke greid å lage nok blåskjell, men har heldigvis fått gode påfyll av Horsgaards undervegs i uka, sier Nyland om en av storselgerne denne uka.

Restauranten har 140 sitteplasser inne og 80 ute. At det er finvær har stor betydning for bruken av uteserveringen.

– 80 plasser er en rimelig stor restaurant i seg sjøl, så at været tillater bruk av dem har stor betydning for omsetningen. Og så blir det litt mer løping på servitørene, men alle er fornøyde, sier Nyland.

Vinbaren Syd på motsatt side av Fjordgata har hatt en marginal nedgang i omsetning, som skyldes lavere besøk mandag og tirsdag. I sum er Nyland strålende fornøyd med omsetningen i jazzuka.

Fantastisk avslutning på uka

Midt i storgata hadde også serveringsstedet «Rød Bare Blå» en knallgod uke.

– Som alltid, er det veldig godt besøk i jazzuka. Det var litt rolig i begynnelsen av uka, men en fantastisk midtuke og avslutning på uka. Vi er veldig fornøyd, og glad for at de ulike tilbudene våre faller i smak, sier daglig leder Elisabeth Hoem.

På dagtid har det vært gatejazz ved uteserveringen, gjerne med et eldre publikum, og på kveld og natt er det piano og disko, som trekker inn ungdommen.

– Oppsummert er det ganske likt med de siste tre åra. Finværet har gitt mer folk på dagtid, men på nattetid har det ikke gitt store utslag. Vi gleder oss allerede til jazzuka neste år, konkluderer Hoem.

Fullt hus på Egon

Lenger vest i Storgata rapporterer Egon om fullt hus fra morgen til kveld.

– Vi har jo servert frokost til et fullbooket hotell hele uka, og hatt full action til seint på kvelden. Finværet er bestandig positivt, og sjøl om det var bra trafikk hele uka var det den siste halvdelen klart størst, sier daglig leder Gro Haukebø.

– Vi har hatt mye folk innom, og er fornøyd med besøket. Det har stort sett vært full her hele tida, oppsummerer Haukebø.

Solid besøk på Alexandra

På andre siden av gata har Hotell Alexandra hatt godt besøk både i restaurant og i bar. Noe nedgang fra i fjor ble det, siden de to første dagene var litt rolige.

– Det var nok dårlig vær som var utslagsgivende mandag og tirsdag. Men resten av uka var alle dagene jevne med eller bedre enn fjoråret. Vi er godt fornøyd med jazzuka, sier hotelldirektør John Bjørke.

– Vi har hatt godt besøk både inne og ute. Vi merker at været spiller en rolle, og når det har vært veldig varmt har gjestene kommet litt seinere på kvelden. Det var travelt nok lørdag kveld, da hadde vi 350 À La Carte-gjester, og folk virket veldig fornøyde, oppsummerer Bjørke.

Han er fornøyd med løsningen om å prioritere spisegjester oppe, og holde drikkegjester nede ved gateplan. «Hylla på Lakk» ble stengt klokka 12 for å få samlet gjestene nede i baren.

– Det var mer bråk i fjor, i år var det rolig og god stemning blant gjestene, sier Bjørke.

Fest på Løkta

Hos Molde Fjordstuer er både hotell og restaurant stort sett fullt hver eneste uke om sommeren, siden det ikke er hotellet med størst kapasitet. I år var det derfor en kraftig satsing på Løktas utescene, for å tiltrekke seg gjester.

– Vi lyktes veldig godt med det. Vi var spent på om vi ville nå opp til fjoråret, som var veldig bra med Di Derre. Med tre kvelder med litt ulikt innhold klarte vi å fylle opp og skape fantastisk stemning, sier hotellsjef Roy Heggdal.

– Omsetningen var ganske jevn med tidligere år, og det er vi veldig fornøyd med. Været var jo bra. De dårlige dagene kom på riktig tidspunkt, så det var akkurat som bestilt. Det er risikosport med utescene, men vi hadde full klaff i år, sier Heggdal.

Freddy Hessvik, daglig leder ved Kafe Kurt, som styrte showet på Plassens tak. Foto: Svein Bjørnerem
Fra onsdag og ut uka var det mye sol og tilsvarende med folk hos Glass Restaurant og Bar. Foto: Vera Henriksen