Det var stappfullt i Reknesparken da Karin Krog dukket opp med sangen som har gjort morgengrykonserten til en viktig festivaltradisjon. Etterpå ble jazzdronningen hyllet med pris.

Moldesangen

Den første timen under lørdagens gratis morgenkonsert var viet Steinar Raknes og Tore Brunborg. Årets hovedartister i Reknesparken delte scena med Karin Krog på avslutningslåten. Karin Krogh, som er den egentlige årsaken til at folk i Molde hvert står opp for å gå på konsert på et tidspunkt der de fleste ligger og sover, fortalte til Rbnett etter konserten at det spesielt å være tilbake og synge sangen så mange år etter at det ble skrevet.

Klar med nytt album

Steinar Raknes, bassisten fra Otrøya, samarbeider med saksofonisten Tore Brunborg. Musikken i Reknesparken var i all hovedsak hentet fra albumet som de to kommer med senere i sommer.

– Det å få være med dette er helt fantastisk. Flott publikum, nydelig vær og et nokså uvant tidspunkt for konsert. Samarbeidet med Tore Brunborg er veldig fint. Han er lun og god og veldig musikalsk. Vi har samarbeidet en god del tidligere også før plata som vi kommer med nå, forteller Steinar Raknes som for tiden nyter rolige sommerdager på hjemgården på Otrøya sammen med familien.

Mye folk

Det var stappfullt på gratiskonserten i Reknesparken der Istad serverte 120 liter kaffe til de mange hundre som fylte amfiet. Ine Harrang var en av mange som ruslet fornøyd etter at Raknes og Brunborg hadde underholdt i en time, og Karin Krogh hadde vært der og toppet konserten.

– Dette er den mest fantastiske måten å starte dagen på. For meg er dette en god tradisjon. Jeg har vært på alle Break of day-konsertene. Det er noe med stemningen i Reknesparken så tidlig på dagen som gjør dette helt spesielt. Med Karin Krog på slutten så ble dette ekstra stort. Dette ble rett og slett rørende, sier en godt fornøyd Ine Harrang.