MOLDE: Therese Østby Haugen stråler etter det hun beskriver som en rørende og morsom konsertopplevelse.

– Årets satsing på Rabbajazz for barn og unge i Magic Mirror-teltet har vært en enorm suksess, sier hun.

Box Office for de mellom 8 og 88

Prosjektlederen har fulgt hver eneste Rabbajazz-konsert for å måle stemningen på det nye konseptet. Hun er rørt over kvaliteten som presenteres.

– Hva er det med Rabbajazz som slår an?

– Teltet i seg sjøl er jo en attraksjon. I tillegg er det svært sentralt. Mange barnefamiliervandrer forbi og velger spontant å dra på konsert. Videre er det et godt og variert program med internasjonale artister rettet mot ulike aldersgrupper.

Beatboxingen som sto på programmet for fredagens rabbajazz, og som originalt betyr menneskelig trommemaskin, var promotert for de mellom 8 og 88 år.

– Hva synes du om forestillingen?

– Kjempeartig! Robin Cavailles (beatboxing og vokal) og Julien Stella (klarinett, beatboxing og vokal), som utgjør Box Office, var verdt å fly til Moldejazz fra Frankrike!

Sjøl om Magic Mirror-teltet kan fylle 600 stående og 300 sittende, er kapasiteten derimot ikke så stor fordi de er opptatt av å kvalitetssikre og ikke slippe inn for mange.

– Mange av Rabbajazz-konsertene har vært utsolgte. Beatboxingen trakk 200 store og små.

Etter Rabbajazzen er det tilbud for barna om å delta på workshop på Kulturskolen. Der får de blant annet lære seg ulike instrument.

– Vi gleder oss til å videreutvikle konseptet Rabbajazz til neste år også, avslutter hun.

Spinnere er årets trend

Det er ikke bare i Magic Mirror-teltet barna trives. Bodene er også svært populære å sjekke ut. Det er særlig en trend som går igjen når Romsdals Budstikke spør barna om hva de titter på: spinnere.

– Hvorfor titter du på spinnere?

– Fordi det er gøy. Alle har det nå for tida, sier Fredrik Eriksen Mauseth (10) som har tatt båttur fra Hjertøya til Moldejazz sammen med faren.

Også Paul Elias Haarsaker Matos (10), er begeistret for spinnere.

– Jeg synes det er avslappende. Det er litt sånn som å strikke for eldre damer.

Han står på familiens stand sammen med søsteren Ruth Elizabeth. De er opprinnelig fra Peru, men bor i Meråker i Trøndelag.

– Vi selger drømmefangere og små keramikkdyr.

Grensesetting for barna?

Med så mye fancy å få kjøpt i bodene setter foreldrene noen ganger ned foten.

Mens de tre guttene i den britisk-norske familien Jenkins Berg ser på spinnere og skytevåpen, står foreldrene Gjøril og Toby og ser på.

– Hvor går grensa for hva man kjøper på jazz?

– Vi er egentlig litt strenge da! Spinnere og leiker må de kjøpe sjøl. Men, vi har kjøpt mange iskremer i dag, sier Gjøril.

Familien er i Norge for å la barna gå på norskkurs i fire måneder. Guttene fikk vite om spinnere da de kom til Norge.

– Vi fikk melding fra den engelske skolen for ikke lenge siden om at det var innført forbud mot spinnere. Så langt har det altså gått, ler Gjøril.

Kine Angvik har også tatt med dattera og hennes søskenbarn for å sjekke ut bodene. Sjøl om også hun setter grenser for hva som skal kjøpes, legger hun til:

– Siden Moldejazzen er kun en gang om året må jo barna får kose seg litt!