Én ting er at både musikken og framtoningen har noe skimrende over seg, noe alveaktig, eterisk, med flommende lyst hår, et åpent blikk og sminkefritt ansikt.

Et annet trekk, eller et uttrykk for det samme, er en ærlighet som i uvanlig grad gjennomsyrer musikken, sceneframføringa og kontakten med publikum.

Mens de fleste popartister bygger image, virker det ikke som hun gjør det. Et image har alle, det bildet vi viser verden. I mange tilfeller er det ikke helt samsvar mellom bildet utad, og den vi faktisk er. Hos Aurora virker det som om image og hun sjøl er ett og det samme.

Tvetydige budskap

Etter varm velkomst fra publikum, satte 21-åringen fra Os tonen med tenksomme «Black Water Lillies», en av hennes mange låter med tvetydig innhold – nærhet og varme blandet med hint om mørke og død.

På «Soft Universe» skapte hun og bandet en kontrast mellom tunge bassbeats og en tekst om sterk sårbarhet: «There's ice in my water / And when I drink, it cuts my tongue / There's plants on the playground / That cut my skin when I run».

Låtrekka videre besto naturlig nok av flere fra hennes ene soloalbum så langt, «All My Demons Greeting Me as a Friend», men også flere nye, som fengende «Feeling I Can't Fight».

Skjør og kraftfull

Karakteristisk for framføringene var solid bass, et tett lydbilde og Auroras stemme som veksler mellom det glassklare og sfæriske i lyse register, og et mer hardtslående preg. Stemma er særegen, på samme tid skjør og kraftfull, med en intensitet som fanger.

Størst var naturlig nok responsen på de største hitene, som «Runaway» og sistelåt «Running With the Wolves». Men det var først på ekstranummeret, «Conquerer», at det var vanskelig å unngå å danse.

Etter min smak ble lydbildet litt for ensartet. Aurora og bandet kunne med fordel skapt litt mer kontraster i arrangementene. Og sjøl om lyden stort sett var god fra der jeg sto nært miksepulten, var det vanskelig å få med seg tekstene.

Erobret publikum

Men minuspunktene til tross: Aurora ble en flott opplevelse i kveldssola på Romsdalsmuseet onsdag. Hun erobret publikum med både musikken og en sjelden sjarm. I kommunikasjonen med publikum lot hun til å si det som falt henne inn i farta, og ofte trigget latter og humring. Som: «har dere sett hvor godt måsene liker musikken? (Flere måser sirklet lavt over publikum.) Det hadde vært artig hvis de bæsjet på noen. Jeg har opplevd det to ganger, og det var helt ok.»

Det er sjelden ordet kometkarriere passer så godt som det gjør for Aurora. Fra hun ble oppdaget som 17-åring på by:larm for bare tre år siden, har etterspørselen – og honorarene – gått rett opp. Bla a har hun hatt flere konserter og tv-opptredener i USA. Framføringa av «Conquerer» på Tonight Show med Jimmy Fallon, er verd å sjekke ut på Youtube.

Sveits er neste stopp på Auroras turné, som går i Norge og utlandet fram til jul, med Rio de Janeiro og São Paulo i Brasil som største byer. Det er ingen grunn til å tro at karrieren vil slakke av med det første, så det blir svært spennende å følge med på Auroras vei videre.

Anmeldt av Marit Heiene

Aurora framstår med en uvanlig ærlighet som gir en umiddelbar kontakt med publikum. Foto: ERIK BIRKELAND
Aurora har en uvanlig sterk og ærlig sceneutstråling. Det fikk ca. 3.500 publikummere merke på Romsdalsmuseet onsdag. Foto: ERIK BIRKELAND