Mange har gjort sitt for at Partnerplast kan feire 25 år – og se lyst på de 25 neste.

Lørdag hadde Partnerplast på Åndalsnes 25-års jubileumsfeiring med høytidelig åpning av sine nye 3.200 m2 fabrikklokaler på Øran Vest. Samarbeidspartnere og ansatte var invitert til den store festen, med tapas, taler og snorklipping på dagtid – og feiring på kveldstid.

Tidligere har bedriften vært delt, med to lokaler to steder på Åndalsnes. Nå er alt samlet under ett tak, med et nybygg som statlige Siva  (Selskapet for Industrivekst) eier.

– Nå har vi fått framtidretta lokaler som vi kan ha nytte av i mange år. Her er også ekspansjonsmuligheter, sa adm.dir. Tom Samuelsen i sin åpning.

– Vi i Siva er stolt over å være med å realisere det nye bygget til Partnerplast. Nå har det handlet om å bygge, siden blir det å være med på bidra til lønnsom næringsutvikling, sa Lise Bartnes Aalberg, eiendomsdirektør i det statlige selskapet, som var én av to snorklipperne.  Sigmund Røeggen var den andre.

Manglet 20.000

Den offisielle åpninga starta akkurat klokka 14 den 24. juni, fordi det var akkurat da generalforsamlinga hadde sitt stiftelsesmøte i 1992. Samuelsen fortalte at det vært svært varmt i møtelokalet på Rauma hotell den dagen. Det var et 20-talls lokale aksjonærer, men ved møtes slutt manglet de 20.000 på de nødvendige 500.000. Ifølge Samuelsen rakte nevnte Sigmund Røeggen fra Averøy så opp hånda. «Dette gidder jeg faen ikke. Jeg får ta de siste 20.000 så jeg kommer meg hjem», hadde han sagt.

– Og jeg tror ikke han angra, sa Samuelsen til ei humrende forsamling.

Stolt ordfører

Ordfører Lars Olav Hustad holdt også en tale der han uyttrykte stolthet for at Partnerplast holder til på Åndalsnes – og leverer kvalitet hver eneste dag.

– Jeg håper det er greit at jeg blir litt personlig her på slutten. Det er nok ikke flere som har reist lengre for å komme heim til mor, sa Hustad om Samuelsen som opprinnelig er fra Åndalsnes, men som har kjørt opp og ned Gudbrandsdalen gjennom 25 år fra hjem og familie på Østlandet til sjefsjobben på Næs.

Mil etter mil...

Til Rbnett sier Samulesen etterpå at han har regnet ut at han har tilbakelagt 1.200.000 km til og fra jobb gjennom disse årene.

Bedriften fikk også gode ord for sitt samfunnsengasjement i seremonien.

– Det er fint å se hvor framoverlent dere er også når det gjelder næringsliv og samfunnsliv i Rauma også, sa Ane Marte Hammerø i Nordveggen.

– Hvordan føles det for dere i dag, Samuelsen?

– Det føles fantastisk.  Nå har vi fått lokaler som fungerer optimalt. Vi har vært gjennom et par tøffe år nå, men har nå motisvasjon til å stå på videre, sier han.

I 2014 nådde bedriften foreløpig omsetningsrekord med 155 mill. kroner.

– Av dette var 85 prosent mot oljebransjen, forteller direktøren til bedriften som naturlig nok fikk kjenne godt på oljenedturen som kom etterpå.

– I fjor hadde vi omsertning på 60 millioner, i år ligger det an til 80, så det er på tur opp, sier han optimistisk.

– Vi har noen utrolige eiere, sier Samuelsen og opplyser at det er sterk framtidstro i bedriften som nå retter seg sterkere mot havbruksindustrien for å få en god grunnmur.

– Vi har klar målsetting om å nå 500 mill i omsetning i 2020, sier han.

Gode kolleger

Etter «åpningsseremonien» var det mulig å gå rundt i fabrikken. Her kunne man blant annet ta den nye storovnen nærmere i øyesyn. Også ved «ovn 4» var det liv.

Kjell Mæhlen og Jonny Tjelle styrer maskineriet. Mæhlen har holdt til i de andre lokalene, i Strandgata, og kom til Øran Vestfor bare et par måneder siden. Han har jobbet noen få år i bedriften, mens Jonny Tjelle har vært der i 11 år.

– Det er kjekt, da?

– Ja, det er mange gode kolleger her, bekrefter karene.

Sterke damer

Ved den nye storovnen får vi samlet bedriftens kvinner, som er i klart mindretall. Salgssjef Arna S. Haga har vært med på laget i snart 20 år.

– Det har skjedd mye spennende, sier hun. Før var det noen få som gjorde alt, mens det nå er et helt team som er avhengig av hverandre. Her står også regnsskapssjef Inger Johanne Fedje, produksjonsingeniør Anna Hyvärinen, HMS, kvalitets og personalsjef Ida Marie Gridset og administrasjonskoordinator Lola Kosberg Talberg. Til sammen utgjør de det som er av kvinner i firmaet.

– Bak suksessrike menn står det sterke damer, veit du, så Tom hadde nok ikke klart seg uten oss, faktisk, ler damene.

– Det må du bare skrive!