Kufjøsen i Nesset Prestegard, med inngang forbi grisebingen og nødutgang gjennom sauefjøsen, var smekkfullt da Tine Thing Helseth med musikalske venner - og samboer - inviterte til konsert på Nesset Musikkfest fredag.

- Jeg har aldri spilt i et kufjøs før, sa Tine Thing Helseth som innledet konserten med en kulokk av Edvard Grieg.

- Verdens fineste plass

Første sett besto av klassiske stykker, rumensk folkedans og moderne amerikansk musikk.

- Lars Petter fortalte meg at dette er verdens fineste plass. Og det kan jeg si meg enig i, sa Helseth, som samspilte med samboer Sebastian Haukås - som passende nok også er trompetist.

- Blir rørt

I andre sett kom flere på scena, blant dem Red Hot-medlemmene Jørn Inge Frostad på bassgitar og Kristian Frøland på trommer, samt Frode Alnæs på gitar. De framførte blant annet en Monica Zetterlund-jazzvals, der Tine Thing Helseth selv sto for vokalen.

- Jeg visste hun skulle synge, men ikke så bra! Hun overrasket meg virkelig. En nydelig, varm stemme, sier Alnæs og forteller at samarbeidet først kom i stand for en uke siden.

- Hva er inntrykket ditt av Nesset Musikkfest?

- Jeg blir litt rørt, jeg. Over alle, hele bygda, stiller opp. Det er fantastisk med folk som prøver å skape noe. Det er mange som kan lære noe av dette, sier Alnæs.

På scena med Red Hot

Både Alnæs og Helseth blir å høre flere ganger gjennom helga; Alnæs seinere fredag kveld i et nytt samarbeid med Red Hot.

- Vi har spilt sammen en gang tidligere, i Oslo. De er herlige. Red Hot er frisk, flott, energi, sier Alnæs, som har samarbeidet med Knut Marius Djupvik i flere sammenhenger.

- Det kryr jo av dyktige musikere her. Jeg skummer bare fløten, flirer han.