Samtidig ble Vistdals nasjonalrett "Sekkjepose" gjort klar i det store matteltet av driftige damer fra bygda. Det tok ike lang tid før køa var lang  for å sikre seg sekkjepose. Dermed var lørdagenes middag sikret, både for Vistdalingene og folk fra nabobygdene. For bygdafolket har latt det bli tradisjon for å samles til den store sommerfesten i bygda.

– Dette gikk kjempefint, sa nyvalgt leder i bygdelaget Gry Bertheussen.

Salgsboder

– Å, så var vi jo veldig heldig med været, folk koste seg godt i sommerværet, først på slutten kom regnet. Da hadde de aller fleste fått seg både en god middag og en kaffitår, samt en prat både med kjente og ukjente.

Det var cirka ti salgsboder som solgte at fra forfriskninger, litt ekstra for damer og herrer som ville fikse på fasaden og kremer som er greit å ha ut over sommeren. Blant annet Tine meierier var på plass og demonstrerte sin produkter.

Konkurranser var det også, særlig for barna. Det var populært å hoppe i sekk, bygge tårn av treklosser, og ikke minst se hvem kunne spikre en fem toms spiker med færrest mulig slag i en planke i reine Farmen-stil.

– Sekkjeposedagen er tydelig kommet for å bli?

– Ja, det er noe hele bygda samler seg om. Her står alle på for å lage en fin dag med uformell sammenkomst, og der sekkjepose alltid er ubetinget hovedrett, svarer Bertheussen.

– Hva er det sekkjepose lages av det er foruten potet?

– Jo det er spekemat, flesk, kjøttdeig, løk og pepper, samt hvetemel. I sum blir det den fortreffelige middagsretten som både bygdefolk og tilreisende nyter, sier Bertheussen.

Alt skjedde rundt bygdas sentrum Coopen i Vistdal. Kulturskolens rockemusikk som passelig forrett.

– Vi møtes igjen neste år, slår Bertheussen fast.