Raumasyklist Per-Johnny Døving ble nummer to i Atlanterhavsrittet. De øvrige pallplassene gikk til Håkon Nore Bjerkvik og Vetle Vemøy fra Ålesund. Ingen damer var påmeldt.

– Jeg fikk andreplassen, ja. Dessverre! Det holdt nesten. Kanskje jeg tar seieren neste år, sier Per-Johnny Døving (30) fra Rauma Sykkelklubb.

Seier til Ålesund-syklist

Døving deltok søndag i det 98 kilometer lange Atlanterhavsrittet, med start og slutt på Eide stadion. Ruta går over bruene på Atlanterhavsveien, rundt Averøy og tilbake. Håkon Nore Bjerkvik (16) fra Ålesund og Omegn Cykleklubb var sterkeste utøver, med tida 2.33.57. Døving var minuttet bak, og klokket inn på 2.34.56. På tredjeplass kom Bjerkviks jevngamle lagkamerat Vetle Vemøy med tida 2.35.08. Fjerdeplassen gikk til Ole Bjørn Smisethjell i Molde CK, med tida 2.35.34.

Junior-NM neste helg

Ålesundssyklistene forteller at de skal sykle junior-NM i Stjørdal neste helg. Rittet fungerer som god oppkjøring.

– Jeg har ikke vært med i Atlanterhavsrittet tidligere, men dette er et av de fineste rittene jeg har syklet. Jeg, Vetle og Ole Bjørn gikk i rykk etter ca 35 kilometer. Da to Rauma-syklister tok oss igjen etter drøyt 80 kilometer rykket jeg, sier Bjerkvik.

– Tungt å kjøre inn

Døving sier at rittet startet ganske rolig, og at det virkelig ble tungt da han og broren, Kaj-André Døving, satte inn støtet for å ta igjen trespannet som hadde ligget i tet i rundt 50 kilometer. Sjøl hadde Døving og broren fått en luke til hovedfeltet etter drøyt 40 kilometer.

– Det er tungt å prøve å kjøre inn, men generelt kan jeg si at dette ikke er det tyngste rittet. Det er ganske flatt, sier Døving.

– Mange syklister langs veien... Dere opplever kanskje skumle forbikjøringer?

– Jeg observerte hvertfall én som ikke var helt god. Det er sånt vi må regne med når vi sykler langs en så populær turistvei, sier Døving.

Ingen kvinner

Rittleder Renate Heilevang, som også er leder i Eide IL Sykkel, forteller at de aldri har opplevd ulykker under rittet. Hun er godt fornøyd med at samtlige 43 syklister gjennomførte.

– Fredag var det 13 påmeldte. Er det væravhengig hvor mange påmeldinger dere får?

– Det er en tendens til at folk ser at været og melder seg på i siste liten. I fjor hadde vi noen-og-tredve utøvere, så vi er godt fornøyd med over 40, sier Heilevang.

– Ingen damer var påmeldt?

– Nei, det er uvanlig. De siste åra har det vært én til tre damer. Det er dessverre ikke så mye vi får gjort med det, sier Heilevang.

Recercup

Parallellt med Atlanterhavsrittet ble tiende ritt i ungdomscupen Sparebanken Møre Recercup og Atlanterhavsrittets barneritt arrangert med utgangspunkt på Eide stadion. De trakk henholdsvis 12 og 37 deltakere.