– Det blir bare større og større. I år kom det 255 bobiler til treffet her på Åndalsnes, sier Svein Erik Gråberg, daglig leder i Kroken Caravan detalj.

– Været er på vår side, men det viktigeste er at nabobedriftene Plasto, Recticel og Veøy billag stiller sine eiendommer til rådighet. Uten deres gode velvilje hadde vi ikke kunne samlet så mange bobiler, legger han til.

Det var lørdag bobiler fra Midt-Norge skulle møtes til det årlige treffet som blir mer og mer populært. På hele Øran var et hav av bobiler, hvor mange hadde vært der flere ganger tidligere.

– Jeg trodde det skulle flate ut nå. I fjor hadde Kroken Caravan detalj en omsetning på cirka 100 millioner. Så langt i år har vi hatt en økende omsetning på 15 prosent, sier Gråberg.

– Hva er grunnen til det?

– Flere vil se det de har drømt om, å se Norge på kryss og tvers, i sør Europa til de mange reisemålene er det urolige tider. Det gjør seg mellom annet utslag i at flere anskaffer seg bobiler, sier Gråberg.

– Hva er å kjekt med bobil, Svein Hoel fra Isfjorden?

– Jeg har hatt en drøm om å se mer av Norge. Vi solgte hytta på Mjøneset i Rauma, hvor vi har feriert i mange år, for å se mer av og utenfor Norge, sier han.

– Hvor reiser dere da?

– Vi reiser i første rekke etter hvor været er bra. Du husker vel sommeren i Lofoten i fjor. Det var en drøm, men Sverige har også vært bra. Vi krysser store deler av Norge og er forøyd med det, sier Hoel, som sammen med kona Liv Grethe har hatt tre bobiler på tre år.

Fræningene Svein Tore Moen og Marianne Honningsvåg fra Moen sitter sammen med May Liss og Marvin Skjerseth fra Storlandet.

– Vi er som en stor familie. Er du ikke kjent, så blir du kjent. Vi bobilfolk er jo en egen rase. Dette er jo et helt ideelt sted på begynnelsen av bobilsesongen.

– Hvor reiser dere på tur?

– Vi reiser ikke så langt, bare noen mil i helgene. Det er først i ferien vi tar de lengre turene. Det er sola som bestemmer hvor vi drar, sier Moen i solsteiken på landets største bobiltreff.

– Det sosiale spiller en stor rolle. Her er det auksjon 500 til middag i et telt der Grand Hotell sørger for maten. Dans om lørdagskvelden til Bjørn Orkester fra Fræna. Det er dessuten et rebusløp i sentrum. Her spiller alle på lag, sier en fornøyd Gråberg, som har forberedt treffet sammen med bedriftens ansatte.