280 deltok lørdag i Åndalsnesløpet, «Vårenes vakreste eventyr».

Det ble en festlig, men også nokså varm opplevelse, særlig for de som løp den lengste distansen. Den var på fem kilometer, og gikk fra Øran stadion, over Setnesmoen, og tilbake til Øran stadion. De yngste fikk løpe en løype på 600 meter. Ikke mindre enn 175 unge jenter og gutter tok utfordringen, og alle ble premiert da de kom i mål.

Spurtoppgjør

Løpet i hovedløypa ble avgjort på de siste hundremeterne, da Bård Indredavik (ÅIF) spurtet forbi klubbkamerat Iver Synstnes Hole (13).

- Det ville vært forsmedelig å bli slått enda en gang av 13-åringen Iver Synstnes Hole, sa dagenes vinner Bård Indredavik (35).

- 1. mai vant Iver Vågen rundt. Nå måtte jeg vise at jeg ikke lar meg ikke slå en gang til, sa Indredavik med et smil.

- Jeg bestemte meg da jeg løp over siste brua over Rauma elv, forteller Indredavik. Han hadde hatt unggutten foran seg de første 4500 meterne av løpet.

Svensk duell

Dameklassen ble en svensk duell. Ida Nilsson fra Høgberg IF og noen år yngre Emelie Tina Forsberg fra Öbaka var helt likt over målstreken.

Beste norske var Hanne Svanemyr Kjos fra Åndalsnes, som løper i 13-14 årsklassen.

- Fin løpedag

- Dette var en flott løpsdag, sa løpetets grunnlegger Terje Hole, som kunne være med å starte det 18. Åndalsnesløpet i rekken. Frode Dahle har vært med på flest av løpene, han har i alt 17 fulførte løp.