– Skal jeg bruke ett ord om showet, for det er like mye et show som en konsert, er det fett. Og det er folkelig, inkluderende, interessant og utrolig artig å være med på. Du blir sugd inn i det. Og det er veldig dansbart og nesten umulig å stå stille, sier bassist Jonny Sjo. Han er med i orkesteret på sju i Prince-hyllesten Purple Rain, som Christer Flack og Petter Aalgård tok initiativ til i fjor, med premiere under tittelen «Shockadelica» på Sentrum Scene.

– Showet vi kommer med til Molde, som vi har spilt 12-15 ganger i ulike kulturhus, er mye tightere. Og vi har med flere låter, med artister som synger fantastisk - blant dem Odd Einar Nordhiem, sier Sjo, som også har med seg D’Sound-kollega Kim Ofstad til Retiro fredag 2. juni.

En ære å være med

Sjo – som for tida er opptatt med en ny runde med The Voice som fast husbassist– synes det er en ære å få være med på prosjektet.

– Å få dykke inn i materien og oppdage hvilken komponist, arrangør og entertainer Prince var, det er stort, en blir fylt av respekt. Det er med ærefrykt jeg har lært meg låtene, sier Sjo.

– Hvilket forhold har du selv til Prince?

– For å være ærlig: Ikke den samme harde lidenskapen som Christer og Petter. For meg står Diamonds & Pearls-albumet igjen som det store, når det gjelder produksjon, musisering og kule arrangement, sier Sjo.

Humor og glimt i øyet

Sjo forteller at showet aldri har vært holdt utendørs tidligere.

– Hva tenker du om Retiro som scene?

– Jeg har jo aldri spilt der, så jeg er like fersk som alle andre. Men jeg gleder meg og kan se for meg at det blir en kul greie. Musikalsk kan vi love en forrykende kveld, med mye humor og glimt i øyet, sier Sjo, som også er aktuell på Moldejazz i år med D’Sound i Alexandraparken.

– Molde har fått en ny konsertarrangør. Hva synes du om det?

– Det setter jo Molde mer på konsertkartet. Og Molde kan få et tilskudd til den etablerte jazzfestivalen og utvide kalenderåret for konserter. Vi bør støtte opp om folk som har visjoner og tør å satse, sier Sjo, og fortsetter:

– Samfunnet er jo avhengig av visjonære folk. De kan møte motbør, men du verden så morsomt det er når en lykkes. Så jeg håper både media og publikum støtter opp om den nye festivalen.

Feirer 20 år med D’Sound

Også konserten med D’Sound i Alexandraparken 18. juli ser Sjo særlig fram til. For ham er det alltid spesielt å «spille hjemme».

– Det er bestandig ærefullt å få en forespørsel fra Moldejazz. Og for oss i D’Sound er 2017 et spesielt år, siden er det er 20 år siden vi ga ut det første albumet, Spice of Life, sier Sjo og legger til:

– Vi har mange høydepunkt fra Moldejazz. Blant dem i 1999 på det gamle kulturhuset. Det er en av de feteste konsertene vi har gjort. Det er ingen tvil om at Moldejazz har vært med på å løfte oss til fine muskalske høyder, sier Sjo, som håper romsdalingene er klare for flere gode konsertopplevelser i sommer - både på Retiro og på Moldejazz.

– Jeg håper folk kommer og sjekker ut. Uansett vær!