Terje Tovan mener at industri og finans er overrepresentert i styret i forhold til medlemstallet i bedriftene de representerer. Dette ble tatt opp på det siste årsmøte, uten at det ble fremmet noe konkret motforslag.

– Dersom dette blir sett på som en utfordring, får vi diskutere det ved neste korsveg. Jeg har bedt om å få oversendt innlegget fra Terje Tovan skriftlig. Det var svært godt frammøte på årsmøtet. Det var få som var på valg, og innstillingen fra valgkomiteen ble klappet raskt gjennom.

– Så du oppfatter ikke at det er kamp om styreplassene i Molde Næringsforum?

Sammenslåing kan gi nytt styre

– Hva synes du om sammensettinga av styret?

– Jeg synes den er god. Vi har en god fordeling mellom kvinner og menn og mellom store og små bedrifter. Samtidig er det viktig å få med ledere fra store bedrifter med mange ansatte. Det gir større tyngde.

– Når Midsund og Nesset nå blir en del av Molde kommune, hvordan vil dette påvirke arbeidet i næringsforumet?

– Alle de tre kommunene har egne næringsforum i dag. Dersom disse bestemmer seg for å slå seg sammen i løpet av 2017, må kabalen legges på nytt. Da må styret utarbeide forslag til sammenslåing, og det må innkalles til ekstraordinært årsmøte. Men dette er ikke valgkomiteen sin sak.

– Hvordan er klimaet i Molde Næringsforum?

– Det vil jeg beskrive som godt, det er lite kontroverser. Vi har jevnlige frokostmøter med god oppslutning og interessante tema. Årsmøtet var også svært godt besøkt.