Striden rundt tiltakene på eiendommen til advokat Bjørn Ketil Myrset på Røvikneset ruller videre.

Vedtak om fjerning

Det siste tiltaket – moloen som ble ført opp i fjor – ble krevd fjernet av Molde kommune sist høst. I oktober fattet kommunen vedtak om at moloen måtte fjernes innen 30. november. De varslet også tvangsmulkt hvis dette ikke ble gjort.

Kort tid etter klaget advokaten, som har spesialisert seg på eiendomsrett, på vedtaket. Under ny behandling i starten av januar ble imidlertid vedtaket opprettholdt, og dermed gikk saka til Fylkesmannen i Møre og Romsdal til behandling.

Nylig konkluderte Fylkesmannen med at vedtaket til kommunen er gyldig.

Tvangsmulkt

I november raste moloen sammen på grunn av kraftig sjø og vind. Myrset informerte kommunen etter dette at pålegget deres var etterkommet.

Steinmassene ligger imidlertid fortsatt i sjøen. Myrset har gitt beskjed til kommunen at steinene vil bli fjernet i løpet av våren. Som følge av dette har kommunen bestemt seg for ikke å fakturere ham den vedtatte mulkten. Men om steinmassene ikke blir fjernet vil kommunen gjøre nytt vedtak.

Fylkesmannen fant det derfor ikke hensiktsmessig å gå nærmere inn på denne delen av kommunens vedtak.

Reguleringsplan

Molde kommune behandlet klagene og fastholdt sitt opprinnelige vedtak. Dermed gikk også dette til behandling hos Fylkesmannen.

Også i denne saka mener Fylkesmannen at kommunen har gjort rett, og finner derfor ikke grunnlag for å ta klagene til følge.

Ny runde i retten

Det var Myrset som hadde gått til sak for å få kjent vedtakene ugyldige, etter at samtlige var behandlet gjennom to runder i kommunen samt hos Fylkesmannen som klageinstans – og kjent gyldige der.

Sist høst behandlet Sunnmøre tingrett flere konfliktsaker rundt eiendommen til Bjørn Ketil Myrset. Han tapte på alle punkt, men valgte å anke. Lagmannsretten skal behandle sakene i slutten av september. Foto: Erik Birkeland