I pausa under serieavslutningen mellom Molde og Skrim i Idrettens Hus, ble den danske målvakta Lærke Sofie Tandrup Sørensen presentert som ny MHK-spiller. 19-åringen kommer fra Århus, og har vært fast inventar på danske ungdomslandslag de siste åra.

I 2015 kom hun på allstar-laget i U17-EM. Året etter endte hun opp med samme bragd i U18-VM. Det er med andre ord en meget talentfull keeper Molde har klar til comebacksesongen i eliteserien til høsten.

– Det var litt tilfeldig at jeg endte opp i Molde. Jeg regnet egentlig med å fortsette å spille i Danmark, før jeg plutselig fikk høre om interessen fra Molde. Jeg hadde en god prat med trener Magnus Johansson, og allerede da «klikket» det. Da jeg kom til byen på fredag, tenkte jeg at dette var et sted jeg kan være på, sier Sørensen til Romsdals Budstikke.

– Liten flyplass

Hun forteller at Molde tok kontakt for 3-4 uker siden, og at det har gått fort de siste dagene. Hun hadde sin første trening med sine nye lagvenninner fredag, og kommer flyttende til Molde i sommer. Hun har signert toårskontrakt med MHK Elite.

Før klubben tok kontakt visste hun ikke noe som helst om Molde. Men hun har fått et godt førsteinntrykk av byen etter å ha vært her et par dager.

– Førsteinntrykket var at flyplassen var veldig liten, sier hun og ler.

– Men det er utrolig flott her. Jeg er et naturmenneske. Jeg er ikke akkurat vant til høye fjell fra Danmark, så det å se rekka med fjell over fjorden her var fantastisk. Jeg visste ingenting om Molde da de tok kontakt. Jeg måtte «google» for å se hvordan det var her, men det så flott ut, sier keepertalentet videre.

Hurtig og eksplosiv

Hun beskriver seg selv som en hurtig og eksplosiv målvakt. 19-åringen har planer om å nå langt i sin håndballkarriere.

– Ambisjonene er først og fremst å bare bli bedre. Nå skal jeg bruke de to neste åra godt, og utvikle meg mye her i Molde. Jeg har fremdeles massevis å lære, men jeg vil bli best mulig. Håpet er å nå verdenstoppen en dag, sier Sørensen.

Lørdag satt hun på tribunen da Molde tapte med tre mål hjemme mot Skrim i sesongens siste kamp. Opprykket ble sikret en uke tidligere, og Sørensen ser fram til å få prøve seg i den norske eliteserien.

– Jeg vet at det er et ungt lag som er på vei oppover. Jeg trente sammen med dem på fredag, og det virket som en fin gjeng. Jeg gleder meg til å begynne her. Jeg tror det kan bli veldig bra, sier hun.