Regn - og baller - i lufta

BILDEGALLERI: BFH-cup med over 300 spillere på Tornes kunstgressbane i helga.
Pluss +

Elnesvågen og omegn idrettslag har arrangert BFH-cup 30 ganger. For Thea (5) og Ella (6) var det aller første kamp på aller første cup.

Lørdag var den store dagen for fotballelskere i regionen. Nei, vi snakker ikke (bare) om nabofeiden mellom KBK og MFK i Kristiansund. Vi snakker BFH-cup - for trettiende gang!

52 lag og i overkant av 300 unge, håpefulle fotballspillere tjuvstartet fotballfesten i regnet med treer-, femmer- og sjuerfotball på Tornes kunstgressbane. Elnesvågen og omegn idrettslag (EOIL), fotball arrangerer cupen.

Rekordtidlig

Bård Kringstad, avtroppende leder for barn og ungdom i fotballklubben, forteller at gjennomføringen er tidenes tidligste.

– Det er litt vanskelig å finne ledige helger. I april er det påske og Balduscup (håndballcup, red.anm.). Tidspunktet er nok noe av grunnen til at det er litt færre lag i år enn i fjor, sier Kringstad, som straks etterfølges av Maria-Elis Henøen Hustad som leder for barn og ungdom.

– Kult på cup

På grunn av den tidlige cup-helga var noen av yngste spillerne særdeles ferske. EOIL-spillerne Thea Haukås (5) og Ella Romstad Hustad (6) har akkurat spilt sin aller første kamp, i sin aller første cup.

– Vi har gått tre uker på fotball. Det er artig å spille og score mål. Og det er kult på cup! sier jentene, og opplyser om at de ikke bare er lagvenner, men at de også er bestevenner.

Tegnet sponsoravtale

BFH-cup er klubbens største dugnaden gjennom sesongen. Et stort kobbel frivillige var i sving med rydding, i sekretariatet, kiosken, på parkeringa og som kampverter.

– Cupen er en god promotering av vår hovedsponsor. Vi har nylig tegnet ny, treårig sponsoravtale med BFH. I år har de sponset oss med nye vant til treerfotballen, sier Kringstad, som kan fortelle at klubben har sunn økonomi, og er gjeldfri.

Fra Knax til BFH

BFH-markedssjef Einar Henøen forteller at bankens politikk er at de skal støtte nærmiljøet, spesielt innenfor kultur og idrett.

– Vi ønsker å bidra til at de aller minste har et tilbud. Cupen har en lang historie, og het tidligere Knax-cup, oppkalt etter spareklubben vår. Den gang holdt den til i Frænahallen. Da vi forandret navnet på spareklubben til BFH spareklubb, ble også navnet på cupen endret, forteller Henøen.

Lag med spillere mellom 5 og 12 år fra følgende klubber var påmeldt BFH-cupen: Ekko/Aureosen, Kårvåg/Havørn, Skåla, Hjelset/Kleive, Eide, Malmefjorden, Bud, IL Bryn, MFK, og EOIL.

Vertsklubben EOIL Fotball (Elnesvågen og omegn idrettslag) melder om 52 påmeldte lag med spillere i aldersspennet 5-12 år, fra følgende klubber: Ekko/Aureosen, Kårvåg/Havørn, Skåla, Hjelset/Kleive, Eide, Malmefjorden, Bud, IL Bryn, MFK, og EOIL.

Regnet la ingen demper på fotballiveren til spillerne vi traff lørdag formiddag.