Et romskip har landet i Moldemarka og ryktene flyr. Reporteren fra Kanal Romsdal Nyheter aner et scoop, men forhindres av de hemmelige agentene som overvåker og vil holde ting hemmelig. Og hva med alle disse pokemonjegerne og hersens trimmerne som skal på topptur overalt? Og hva er det romvesenet leter etter? Det vil i hvert fall ikke på Instagram!

Årets poppeloppeforestilling tar trender i tiden på kornet, med brodd og humor som fungerer for barn og voksne (av og til ler disse to gruppene på ulike steder). Eksperten i nyhetsstudio som bare synser er satire på høyt plan.

Som i fjor er historien mer et løst rammeverk for å presentere absurde sketsjlignende situasjoner. Og når man bruker metahumor hvor aktørene vet hvilken side de har kommet til i manus, er undertegnede solgt.

Underveis synges det sanger som passer inn i sammenhengen, og som i fjor har man heldigvis tatt melodiene fra populærkulturen. ”Hjernen er Alene” av deLillos, sunget av trimmere i Moldemarka? Undertegnede er ikke bare solgt, han gliser mens han blir ekspedert og pakket inn.

Akkurat som bollene, daler stykket litt i andre akt. Ikke for det, det er mye action når for eksempel de hemmelige agentene arresterer joggere, journalister og annet pakk. Dette skjer i god Benny Hill-stil, Yaketi Sax-tema inkludert.

Ungene viser fram en spilleglede og entusiasme som gjør at man kan tilgi noen feilskjær med lyd og teknikk. Enkelte har også imponerende mengder tekst som de klarer på rams, og det er tydelig at dette her det kan de! Spesielt imponerende var Erik Hagen Lisether Teigen med sin improvisasjon da mobilen ikke ville ut av lommen.

Selv om dette er et barneteater så må de voksne som er involverte også få sin del av æren for en glimrende forestilling. Kostymer, sminke, video, bakgrunner og de sparsommelige, men svært effektive, rekvisittene kommer ikke av seg selv. Om du kjenner en poppeloppeforelder, spander en klem!

Og bare så det er sagt til slutt: Alle arbeidsplasser trenger en ansatt hvis ekspertise er å late som man går opp og ned trapper, selv om de bare går rett fram. Hører dere: Alle!

”I, du og romvesenet”

Hva: Premiere på Poppeloppeteaterets nye stykke

Hvor: Bjørnsonhuset

Når: Lørdag 25. mars kl. 12.00

Publikum: 300

Av: Bjørnar Lisether Tegien og Angela Hagen

Forestillinger: Søndag 26. mars kl. 13 og 17