I løpet av de to neste månedene skal neste kapittel skrives i badebyen Brighton på den engelske sørkysten. En flott by med staselige hotell, kald steinstrand og en flott pier som strekker seg over 500 meter ut i sjøen. Byens fotballklubb, populært kalt måkene, hadde sin storhetstid på 80-tallet. Klubbens kanskje stolteste øyeblikk var den velspilte FA Cup-finalen mot Manchester United i 1983, første kamp endte 2–2. Omkampen er det ingen som husker. På midten av 90-tallet holdt de på å gå regelrett konkurs og falle ut av ligasystemet. De måtte selge sin flotte heimebane Goldstone Ground i et forsøk på å berge økonomien. I 1997 reddet de plassen i siste serierunde i det som mange regner som en av de største redningsoperasjonen i engelsk ligafotball. I år kan de rykke opp i Premier League.

Etter fjorårssesongen ble det ganske raskt klart at Vegard Forren var på veg bort fra Molde. Kontrakten var løpt ut. Det virket som om spilleren ønsket seg nye utfordringer. Vinteren har vært spesiell. Midtstopperen har holdt seg i form ved å trene med MFK, både A-laget og juniorlaget. Samtidig har han, rådgiverne og agentene tråklet store deler av Europa for å finne en egnet klubb.

Jeg skal vedgå at jeg i perioder var spent på hvor dette skulle ende. Ettersom overgangsvinduene begynte å stenge ble jeg mer usikker.

Til slutt virket det som om Rosenborg var et reelt alternativ. Det trodde nok trønderne også helt til Kåre Ingebrigtsen og resten av Rosenborg landet i Malaga og fikk beskjed om at Forren hadde pakket sakene sine og reist til England. Det var da den regjerende seriemesteren fant grunn til å legge ut en melding på sine nettsider om at «den tidligere» landslagsspilleren hadde forlatt hotellet. Så seint som i november var Forren på banen for Norge. Etter det har ikke landslaget spilt en eneste kamp.

Gleden var langt større i Brighton der lokalavisa kunne melde at den venstrefotede forsvarsspilleren hadde droppet Champions League for å hjelpe byens helter i kampen om opprykk. Neste lørdag kan Forren være i troppen når Brighton møter storklubben Leeds United på Elland Road. Deretter følger en ekte engelsk ligainnspurt med åtte kamper på vel fem uker i april og mai. Det gjenstår å se hva slags rolle Vegard Forren skal ha i Brighton, men programmet er tett så sannsynligheten er stor for at han får en sjanse. Det vil glede meg stort om han lykkes.

Den hyggelige trønderen har vært med på nesten alt som har vært morsomt i MFK de siste ni åra. Han har gjort en stor jobb for MFK. Det er mange av klubbene i Championship som jeg unner opprykk. Brighton med Vegard Forren er en av dem.

God helg!