Foredrag, «goodiebags» – og rett og slett bare strikking – ga braksuksess for egen strikkehelg.

– Vi lurte på om det ville bli 40 påmeldte, men da vi rundet 100, måtte vi si stopp. Interessen var kjempestor! slår trekløveret bak Moldes første strikketreff fast, da Romsdals Budstikke tok turen innom Rivalhuset på Årø lørdag ettermiddag.

Neste års treff er allerede i tankene – dette må gjentas.

Skaper rom for samtale

Fra fredag til søndag fylte de strikkeglade damene fra Molde opp gymsalen med strikkende i alderen rundt 20 til i 70-åra. Noen hadde til og med tatt turen fra Sunnmøre og fra Gjøvik.

– Har du strikkingen, har du noe å snakke om, påpeker arrangør Stine Småge.

– Å skape noe, er kjekt. Her gjør vi det sammen, og vi får vist fram litt av arbeidet også, sier medarrangør Annelinn Gaasøy.

Kofter og dyr

Ei som fikk litt ekstra oppmerksomhet for arbeidene sine, var Merete Aandal Olsen. Hennes små dyrebamser er et resultat av nitid arbeid – og ikke minst undersøkelser på nett.

– Jeg strikker alt, fra babyklær til kofter og figurer. Dyrene fant jeg på Instagram, men måtte bruke Google translate for å oversette oppskriften. Da jeg knekte den engelske strikkekoden, gikk det greit.

Mor Inger Mari Aandal har strikket siden hun var fem år:

– Jeg husker jeg satt på golvet og strikket et dokkeskjerf, men jeg strikket så stramt at jeg måtte sette pinnen i golvet for å få den igjennom! minnes hun.

– En vill idé

Ideen til treffet kom i fjor høst, på veg til en av strikkekafeene som arrangeres i byen. Både Aandahls, Husfliden, Hos Gyda og Inspirerende Hobby samler jevnlig strikkeglade til treff.

– Det startet med en vill idé. Vi visste at det hadde vært treff for «scrapping» før, så vi tenkte hvorfor ikke samle masse folk til strikking ei helg? Så satte vi av datoen, og jobbet på, forteller Linda Haugen Haukaas.

Arrangørene kan ikke få rost lokale sponsorer nok:

– Vi fikk så mye fint at vi kunne gi hver deltaker tre goodiebag-er hver, forteller de.

Helsebringende hobby

Fredagen startet med foredrag fra Bugla Design på Gossen. Lørdag fortalte Averøy-kvinna Arnhild Skatvedt om boka si «Medisin i hver maske».

Ved hjelp av strikking fant hun vegen tilbake til livsgleden etter sjukdom med nettopp strikking. I dag er hun strikkegründer med egen nettbutikk.

I publikum var flere enige.

– Jeg blir glad av å strikke. Da koples alt annet ut, sier Inger Mari Aandal.

– Når jeg etter en lang dag kan sette meg ned med strikking og TV, har jeg ikke en bekymring i verden, smiler Linda Haugen Haukaas.