Riksfjord er fortsatt rolig til tross for at Møreaksen ikke nevnes med et ord i de første lekkasjene fra NTP.

– Vi har jo håpet at den ville bli prioritert på Nasjonal transportplans første del – fra 2018. Nå – ut fra det jeg har fått forståelsen av i dag – er den ikke prioritert der. Men hvis jeg har fanget det opp rett, kan den komme i 2021–22 eller –23 – i midtperioden sier Riksfjord. Nestlederen i Romsdal regionråd mener det kanskje ikke var så uventet. Og heller ikke avskrekkende.

Må komme signal

– Men dersom det ikke kommer noe signal om at den prioriteres før i slutten av perioden – altså i 2029, da mener jeg det ikke har vært spilt med reine kort. Da vil det være en gedigen nedtur, og man har holdt en hel region og et helt fylke for narr, sier Riksfjord.

– Det var jo det vi håpet på. Men kanskje var det mer optimistisk enn realistisk – og kanskje heller ikke så uventet. Men hvis regjeringa til påske legger fram noe der Møreaksen ikke er nevnt så blir det en gedigen nedtur. Og det må være mer enn ord. Man må vise en vilje ved å avsette noe. Derfor forlanges og kreves det av posisjonspolitikerne og andre fra Møre og Romsdal på Stortinget at de får på plass denne «lovnaden» om Møreaksen i NTP sine prioriteringer, sier Riksfjord, sier Riksfjord.

– Det er jeg ikke det minste i tvil om. Og det er klart det går an å se på løsninger som kan få ned prisene. Se bare på Kjerringsundet. Der har vi fått prisen ned fra 3,5–4 milliarder til 2,1–2,2 milliarder. Det handler om at man må snu alle steiner. Det må man gjøre i alle prosjekt, sier Riksfjord.

– E136 Romsdalen er prioritert i første NTP-periode – hva synes du om det?

– Det er positivt. I Møre og Romsdal er vi alle opptatt av samferdsel, transport og tilgjengelighet, sier Riksfjord.

– Men det må komme mer enn det. Og det regner jeg med vi får se når man legger fram Nasjonal transportplan ved påsketider. Da får vi se mer helheten. Nå blir det mest lekkasjer og spekulasjoner.

– Ingen kommentar nå

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) vil ikke kommentere hva han tenker om at Møreaksen ikke er nevnt i de første lekkasjene fra NTP.

– Jeg vil avvente litt, til den endelige presentasjonen, sier Dahl. Han poengterer imidlertid at han er glad for det som allerede er kommet.