Lisa Male (39) flyttet til Norge for fem år siden. Hun er gift med Odd Erling Male fra Fræna. Han og faren Oddleiv har jobbet som helter i lokalene til «Snack boks» i Romsdalsgata de siste ukene. Den nye spisestedet åpner lørdag 25. februar, men forberedelsene og ombyggingen har foregått siden november.

Spent og litt stresset

– Nå er jeg veldig spent på responsen. Jeg gleder meg, men er også litt stresset. Vi lanserer et helt nytt konsept her i Molde. Jeg elsker asiatisk mat, men har latt meg sjokkere over prisene. Det er ikke rart folk spiser lite ute i Norge. Der jeg kommer fra spiser folk ute hele tiden. Også i Indonesia, der jeg har mine røtter fra. For å få volum på serveringen er prisene nødt til å være lavere. Det skal ikke være nødvendig å betale 200 kroner for et enkelt og godt asiatisk måltid, fastslår Lisa Male.

Hun jobbet for National Oilwell Varco etter at hun flyttet til Molde. Men for ett år siden ble Lisa oppsagt, som så mange andre som jobbet for NOV. Hun måtte tenke nytt.

Nytt liv i Romsdalsgata

– Jeg ville skape min egen arbeidsplass. Som også skal gi deltidsjobber til andre, spesielt ungdom. Jeg ønsker å skape nytt liv i Romsdalsgata. Den trenger revitalisering. Spesielt om kveldene er det stille her. Hvis jeg får til mitt konsept, og det skal jeg, så håper jeg at det blir mye mer folksomt, slik at andre kan starte opp virksomheter også, fastslår Lisa Male.

Konseptet er rikholdig. Her blir det et stort utvalg asiatiske hurtigretter, basert på kylling, kjøtt (ikke svin) eller fisk. Det blir tre sorter ris og flere sorter nudler. Stekt ris, kokt ris, stekte nudler, kokte nudler. Vårruller i søkk og kav. Mange spennende sauser og mye godt krydder. Australske paier og innslag av annen vestlig mat. Kaker og vafler. Det er nesten slik at Lisa ennå ikke har oversikten.

– Maten skal du få på minutter. Og du får det ikke på tallerken, kun i pappboks. Det blir mindre arbeid for oss og enklere for kunden, enten man spiser inne eller tar med hjem. Vi har også 40 sitteplasser i lokalene våre, som egner seg godt for barn.

Lisa Male mener at det er mye bedre å selge 200 lunsjmenyer til 69 kroner på en dag, enn å selge 50 lunsjmenyer til dobbelt pris.

Totalrenovering

– Jeg har spist asiatisk mat over hele Norge. Problemet er at prisene som regel er skyhøye. Vi må ha priser som får folk til å spise mer ute og ha det sosialt. Man skal ikke bare dra hjem med en handlepose og lage middag hver dag, ler Lisa.

Lokalene i Romsdalsgata, der det tidligere var thairestaurant, er totalrenovert. Lisa Male skryter av huseier Tore Sunde/Sunde Holding. Og hun skryter av sine gode dugnadshjelpere.

– Tore Sunde har sett min forretningsplan og viser stor tiltro til konseptet. Jeg har fått fantastisk god oppstarthjelp og direkte støtte fra huseier. Lokalene er ny fra topp til tå, til og med det elektriske anlegget er byttet. Alle oppstartskostnadene beløper seg til 300.000 kroner. Det er takket være så mye hjelp, støtte og dugnadsinnsats. Dermed er forutsetningene gode for at dette skal bli lønnsomt, mener 39-åringen fra Singapore.

Åpent hver dag

Det nye serveringsstedet skal holde åpen 12 timer om dagen, sju dager i uka. Lisa Male skal jobbe 100 prosent, det er hun som lager mesteparten av maten. Robert Sporsheim Eltvik (19) fra Gossen er en av dem som er med på laget. Han jobber nå hos Burger King. Nå blir det asiatisk hurtigmat i stedet.

– Dette er noe helt nytt i Molde, og det må bli en suksess. All asiatisk mat er egentlig hurtigmat, og jeg er veldig glad i det asiatiske kjøkkenet. Lisa er veldig entusiastisk og hun er ekstremt flink til å lage smaksrik asiatisk mat. Når folk får mye mat for pengene, så vil det bli folksomt her. Jeg gleder meg til å være med på oppstarten og se hvordan det utvikler seg, sier 19-åringen.

Lisa Male (39) fra Singapore åpner asiatisk fast-food i Romsdalsgata 25. februar. Her blir det vårruller, nudler, kylling, biff og fisk i skjønn forening. Foto: Eirik Heen